Raliul Marocului 2018 – MINI câştigă Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country 2018

Raliul Marocului – etapa a zecea a sezonului 2018 din Cupa Mondială FIA de Raliuri Cross-Country – s-a dovedit a fi o cursă memorabilă pentru Jakub „Kuba” Przygonski (Polonia) şi navigatorul Tom Colsoul (Belgia). Nu numai că echipajul MINI John Cooper Works Rally a încheiat pe locul al doilea al clasamentului general, dar punctele obţinute în Maroc au făcut ca avansul lui Przygonski în Cupa Mondială FIA să nu mai poată fi depăşit, iar el să fie câştigătorul* Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country 2018.

Câştigarea titlului în Cupa Mondială FIA 2018 este un alt pas imens pentru tânărul pilot din Polonia, după ce s-a clasat al doilea în ediţia 2017 a Cupei Mondiale FIA de Raliuri Cross-Country. Cu această victorie impresionantă, Przygonski şi Colsoul au dus la şase totalul de trofee câştigate de MINI şi partenerul MINI Motorsport, X-raid, în Cupa Mondială FIA.

Raliul Marocului nu a ridicat nici o problemă serioasă pentru echipajul Familiei MINI ce evoluează sub culorile ORLEN Team. Fiabilitatea şi performanţele renumite ale MINI John Cooper Works Rally au solicitat doar un pilotaj controlat din partea lui Przygonski şi o orientare clinică din partea lui Colsoul pentru a se menţine pe traseu până la finalul etapei a cincea, în regiunea Fez.

Tot în Raliul Marocului au concurat şi doi piloţi pentru nou formata X-raid MINI JCW Team. Cyril Despres (Franţa) şi Carlos Sainz (Spania), sub îndrumarea X-raid – partenerul MINI Motorsport – au pilotat cea mai recentă specificaţie MINI John Cooper Works Buggy în condiţii de cursă ca parte a programului de dezvoltare ce va aduce trei MINI JCW Buggy la startul Dakar 2019 – Stéphane Peterhansel (Franţa) este cel de-al treilea pilot.

Chiar dacă Despres şi Sainz au concurat cu obiectivul unic de a testa noile maşini MINI, ambii piloţi s-au distrat şi au rulat în ritm foarte rapid de-a lungul celor cinci etape ale competiţiei. Pentru eforturile lor, ambii şi-au trecut în cont câte o victorie de probă specială. Depres a încheiat pe locul al treilea al clasamentului general. Din păcate, Sainz a avut o problemă tehnică la un moment dat al etapei a doua şi acest lucru a fost suficient pentru a-i adăuga timp la rezultatul final – competiţia fiind foarte strânsă, timpul suplimentar nu a putut fi recuperat.

Jakub Przygonski:

„Suntem foarte fericiţi pentru câştigarea titlului; Cupa Mondială revine Poloniei şi Belgiei. A fost un an foarte bun pentru noi, nu uşor pentru că am petrecut aproape 100 de ore în cursă pe parcursul acestui sezon, ceea ce este foarte mult. Suntem foarte buni şi am făcut un mare progres în acest an. Suntem fericiţi. Modelul nostru MINI John Cooper Works Rally a fost foarte fiabil şi rapid. De la început, aici în Maroc, am fost rapizi şi am forţat. Nu a fost uşor să fim pe podium în Maroc, pentru că cei mai buni au fost toţi aici şi a fost precum un supersprint în comparaţie cu Dakar.”

Cyril Despres:

„A fost o cursă bună pentru a testa MINI John Cooper Works Buggy. Ştim unde trebuie să lucrăm şi să îmbunătăţim. Am găsit un ritm bun şi un sentiment bun – viteza este foarte bună.”

Carlos Sainz:

„Cursa a fost bună; nu uşoară, dar bună pentru a testa maşina şi echipajul. Am făcut o greşeală mare în ziua a doua şi, în acel moment, a devenit imposibil să luptăm pentru victorie. Maşina este bună, am testat mult înainte şi cursa a fost perfectă pentru a realiza că mergem în direcţia bună.”

Sven Quandt, director executiv X-raid:

„În primul rând, îi felicit pe Kuba şi Tom pentru câştigarea Cupei Mondiale FIA. Ambii şi-au îmbunătăţit evoluţia de-a lungul anului pentru a obţine un rezultat bun. Sunt curios cum vor continua lucrurile la Dakar şi îmi pot imagina o surpriză. Cu MINI JCW Buggy, avem un an de dezvoltare în spatele nostru şi putem vedea că avem viteza pentru a fi în frunte. Sunt mulţumiţi în mod special de performanţa celor două maşini, iar Cyril poate fi mulţumit de rezultat.”

* Sub rezerva omologării de către FIA

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account