Cea mai mare flotă de BMW i3 pentru car sharing din lume se lansează la Varşovia

Oraşul Varşovia va găzdui cea mai mare flotă de BMW i3 de car-sharing din lume, atunci când furnizorul de energie Innogy lansează Innogy go!, primul serviciu de car-sharing din capitala Poloniei. Flota va cuprinde 500 de automobile electrice BMW i3, 30 dintre acestea fiind modelul sportiv BMW i3s. Ambele modele sunt echipate cu pachetul de baterii de înaltă tensiune de 94 Ah, care oferă o autonomie de până la 200 de kilometri. De asemenea, Innogy oferă şi infrastructura de încărcare necesară din oraş şi din jurul acestuia.

Automobilul va putea fi închiriat rapid şi uşor de către clienţi prin aplicaţia Innogy go!. Preţul per minut va fi de 1,19 zloţi (0,28 euro) pentru BMW i3, respectiv de 1,49 zloţi (0,35 euro) pentru BMW i3s. O zi întreagă de închiriere costă 239 de zloţi (55 de euro). Primele 15 minute ale călătoriei costă doar un groszy (0,01 zloţi). Dar nu numai preţul îi va atrage pe locuitorii Varşoviei: datorită unei noi legi, conducătorii de automobile electrice în Polonia beneficiază de anumite avantaje, precum utilizarea gratuită a benzilor de autobuz şi parcare gratuită în mai multe locuri care în mod normal sunt cu taxă.

De asemenea, Innogy go! oferă şi o reţea de 30 de staţii de încărcare rapidă de 50 kW. Acestea vor ridica nivelul bateriei până la 80% în doar 40 de minute. În plus, clienţii pot încărca automobilele la staţiile publice operate de Innogy în Varşovia şi împrejurul acesteia. Aplicaţia Innogy go! arată locul unde sunt localizate acestea.

Noul serviciu de car-sharing ajută Varşovia să scadă numărul de automobile private de pe şosele şi să reducă emisiile din trafic. Evoluţia mobilităţii electrice prin serviciile de mobilitate este un reper important al strategiei BMW Group. Cu 164 de înmatriculări în 2018, vânzările din Polonia ale BMW i3 au crescut cu 40% pe parcursul anului trecut.

Şi în România BMW i3 a fost un pionier. Cel mai vândut automobil electric din România în ultimii trei ani a marcat mai multe premiere importante: a fost primul automobil electric folosit de un serviciu de shuttle: CityLimo, dar şi primul automobil electric folosit într-un serviciu de car sharing – Pony. Alături de Pony, 40 de automboile BMW i3 sunt folosite în programul de car sharing BCR eGO din Bucureşti.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account