VIDEO: BMW Seria 5 facelift își filmează automat accidentele

Sistemul BMW Drive Recorder este acum disponibil și pentru modelele BMW Seria 5 facelift, precum și pentru noua generație BMW Seria 4 Coupé. Acest sistem permite filmarea automată în clipuri de până la 40 de secunde a accidentelor și, totodată, permite șoferului să filmeze porțiunile drum pitorești pe care le străbate, pentru a le păstra amintire.

BMW Drive Recorder figurează deja în lista de opțiuni a modelelor X5, X7, Seria 3, Seria 7, Seria 8. În România costă 205 euro și poate fi selectat doar dacă mașina este echipată și cu pachetul de sisteme Parking Assistant Plus, care figurează cu un preț de 564 euro.
Funcția BMW Drive Recorder folosește rețeaua de camere video cu care este echipată mașina și înregistrează vecinătatea automobilului. Clipul poate fi văzut pe ecranul din centrul planșei de bord sau poate fi exportat folosind USB-ul. Filmarea afișată este formată din 4 perspective, care redau imaginile de pe fiecare latură a mașinii. Șoferul poate activa manual funcția BMW Drive Recorder ținând apăsat butonul camerei video cu perspectivă panoramică, amplasat pe canalul median, lângă maneta schimbătorului de viteze. Dar, când senzorii automobilului detectează un accident, atunci filmarea este inițiată automat. BMW Drive Recorder captează video până la 20 de secunde înainte de producerea accidentului și 20 de secunde după ce acesta a avut loc. Funcţiile de redare, pauză, exportare şi ştergere a videoclipurilor se gestionează simplu, folosindu-se Controller-ul iDrive. Pot fi înregistrate până la 10 videoclipuri a câte maximum 40 de secunde fiecare.

Nu am găsit un clip oficial care să exemplifice funcția BMW Drive Recorder, însă el este prezentat pe canalele de You Tube ale mai multor dealeri autorizați BMW. Un exemplu puteți vedea în clipul de mai jos:

BMW Drive Recorder completează suita de funcții video pe care o oferă pachetul Parking Assistant Plus. Acesta include funcțiile de vedere panoramică (Panorama View) și vedere de deasupra cu redare 3D a automobilului (3D Top View). Acestea sunt completate de funcția Remote 3D View, care oferă vederea împrejurimilor mașinii pe smartphone, cu ajutorul aplicației BMW Connected. Și în acest caz grafica include imaginile video și o redare 3D a automobilului.

Exemplificarea funcțiilor înlesnite de camerele video ale modelelor BMW o puteți vedea în clipul următor:

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account