VIDEO: CEO-ul BMW M confirmă că primul model electric de performanță debutează în 2021

BMW Group Australia a publicat un nou interviu cu Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH, din care aflăm noi detalii despre planul de electificare.

În primul rând, Markus Flasch confirmă că în ultima parte a lui 2021 va fi prezentat primul model M Performance complet electric. Declarația aceasta vine după ce BMW a anunțat că anul acesta va lansa Gran Coupé-ul i4 cu mai multe versiuni de propulsie electrică, printre care și una M Performance. Din informațiile oficiale publicate de BMW până la acest moment știm că BMW i4 va dezvolta până la 530 CP, caz în care va fi capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în circa 4 secunde.
De asemenea, șeful diviziei M precizează că în curând vom vedea și modele hibride de performanță înaltă. Iar în circa doi ani vor fi gata și primele modele M pur electrice de performanță înaltă.

CEO-ul BMW M subliniază că prioritatea în dezvoltarea mașinilor pur electrice sau cu propulsii electrificate este ca acestea să fie performante și agile pe viraje. Simpla oferire a unui demaraj rapid nu este esențială, având în vedere că abilitățile sportive tradiționale BMW M sunt definite de agilitate și plăcere a condusului. Markus Flasch explică: „Dacă te gândești pe îndelete la ce înseamnă electrificarea și folosești tot potențialul pe care îl oferă această tehnologie, atunci probabil poți obține caracteristici de condus dinamic la nivel suprem. Aceasta este șansa pe care dorim să o folosim și direcția muncii noastre.
Accelerația în linie dreaptă nu a fost niciodată singurul scop al diviziei M și este cu atât mai puțin un scop în dezvoltarea mașinilor electrice. În cazul mașinilor pur electrice accelerația inițială și performanța pe linie dreaptă pot fi obținute de aproape oricine. Iar noi nu la asta lucrăm. Noi lucrăm la dinamică de condus supremă. Mașinile M pe care le vom lansa pe șosea și mașinile M electrificate vor demonstra că acesta este viitorul.”

Vezi mai jos întregul interviu video acordat de Markus Flasch pentru BMW Group Australia:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account