VIDEO: Directorul de dezvoltare BMW M explică de ce noile M3 și M4 vor fi mai agile decât fosta generație

Dirk Häcker, directorul de dezvoltare a automobilelor M şi BMW Individual, a condus viitoarea generație BMW M4 pe circuitul Sachsenring, pentru a ne oferi detalii despre soluțiile tehnice prin care a fost dezvoltată agilitatea și precizia.

Oficialul BMW M spune că, pe lângă Nurburgring și Hockenheimring, BMW obișnuiește să testeze mașinile și pe Sachsenring, deoarece este un circuit solicitant, unde marca bavareză a reușit multe victorii în competiții.

„Cu noile M3 și M4 este foarte important pentru noi să depășim clar așteptările fanilor noștri, având în vedere că predecesorii acestor modele au impus un standard foarte înalt. Prima impresie după conducerea modelelului M4 pe Sachsenring, arată că dezvoltarea noilor modele este pe drumul cel bun.” – explică Dirk Häcker în clipul video realizat la volanul noului coupe de performanță.

În acest clip video se subliniază că a fost extrem de importantă îmbunătățirea aderenței punții față, pentru ca noile M3 și M4 să reușească un nivel și mai înalt de accelerație laterală. Asta a presupus reglarea potrivită a brațelor suspensiilor și sistemului de direcție. De asemenea, au fost dezvoltate noi anvelope, considerabil mai late. Aceste evoluții au condus la o creștere a preciziei, agilității și stabilității. Iar per total, specificațiile noii punți față permit și rularea cu viteze mai mari. La acest capitol contribuie substanțial și puterea mai mare a motorului.

După cum BMW a confirmat deja, noua generație a modelelor BMW M3 și BMW M4 va prelua propulsorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, utilizat și de SUV-urile BMW X3 M și X4 M. Acest motor va fi oferit și pentru M3 și M4 în versiuni de 480 și 510 CP. Modelele cu 480 CP vor avea cutie de viteze manuală cu 6 trepte. Iar varianta Competition de 510 CP va avea motorul cuplat la transmisia M Steptronic cu 8 trepte.

BMW a anunțat că lansarea noilor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupé va avea loc în luna septembrie a acestui an. La momentul debutului, acestea vor fi oferite doar în versiuni cu tracțiunea spate. Dar la o data ulterioară va fi propus în premieră pentru aceste modele și sistemul de tracțiunea integrală M xDrive.

Dirk Häcker a confirmat într-un interviu acordat pentru site-ul BimmerToday.de că sistemul de tracțiune integrală al lui M3 și M4 va oferi șoferului opțiunea de a comuta în modul de rulare exclusiv cu tracțiune spate.

„Considerăm limuzinele și coupe-urile noastre ca fiind foarte similare din acest punct de vedere, deci scopul nostru, la fel ca și cu M5 și M8, este să oferim 3 moduri, cu 4WD, 4WD Sport și 2WD.” – explică Dirk Häcker, în cadrul interviului acordat pentru BimmerToday.de.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account