VIDEO: Lui Rolls-Royce Cullinan nu-i pică niciodată fisa! Stă calmă, într-un picior, pe motorul V12 pornit

Nimeni nu a zis că trebuie să fii milionar ca să testezi un Rolls-Royce. Cu o fisă de 50 de bani poți face „testul monedei”. De altfel, legenda spune că Rolls-Royce își promova așa modelul Silver Ghost (produs începând din 1906), demonstrând că o fisă pusă pe cant nu cade de pe radiatorul motorului, în timp ce acesta funcționează. 

Balansarea unei monede a devenit testul clasic pentru a dovedi cât de armonios și fără vibrații funcționează motoarele. Este o practică încercată frecvent cu motoarele care au 12 cilindrii în V. Dar în mod special pentru propulsoarele mărcii Rolls-Royce, acest test al monedei a devenit un fel de tradiție.

Iar pe site-ul bmwgroup.com este explicat în mod oficial că “mulțumită unghiului de 60 de grade dintre cele două bancuri de cilindri ale motorului V12, poți balansa o monedă de 1 Euro pe propulsor când acesta funcționează, deoarece nu există vibrații.” Sau mai bine spus, vibrațiile sunt prea mici pentru a dărâma moneda.

Reprezentanța Rolls-Royce Cleveland ne-a oferit această dovadă, filmând în showroom testul monedei pusă pe motorul V12 al SUV-ului Rolls-Royce Cullinan. Clipul este publicat pe contul de Tik Tok al Rolls-Royce Cleveland și demonstrează finețea propulsorului twin-turbo. Acesta dezvoltă 571 CP și un cuplu maxim de 850 Nm (livrat de la un regim de turații jos, de 1.600 rpm). Dar în ciuda acestui cuplu uriaș, motorul toarce calm și se gudură prea imperceptibil pentru a destabiliza până și o monedă.

CLICK pe imaginea de mai jos pentru a vedea clipul:

După cum spuneam și la începutul acestui text, motoarele V12 au în general această funcționare delicată, lină. Iar dacă veți pe You Tube testul monedei, veți găsi numeroase filme care exemplifică finețea propulsoarelor cu 12 cilindri.

Printre exemplele cele mai interesante putem vedea testul monedei făcut un BMW 850CSi din 1994, care are motor V12 de 5,6 litri, cu 381 CP.

Sursele clipurilor video: Rolls-Royce Cleveland și Greenman Solar

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account