ZVON: O serie limitată BMW 3.0 CSL Hommage ar putea fi lansată pe baza noului M4 CSL

BMW 3.0 CSL Hommage

Conform site-ului australian whichcar.com.au, compania germană ar avea în plan să lanseze o serie limitată la doar 50 de exemplare a unui model aniversar în stilul BMW 3.0 CSL Hommage. Acesta ar putea costa 600.000 de euro și ar fi capabil să dezvolte 600 CP.

Trebuie să recunoaștem că merită să acordăm măcar o brumă de speranță acestui zvon. Fiindcă, deși nu există informații oficiale despre un CSL Hommage, BMW M GmbH a promis în multiple ocazii că anul 2022 va fi marcat de lansarea multor modele aniversare

Presupusul CSL Hommage ar fi unul dintre modelele speciale pe care BMW Group le va prezenta anul acesta pentru a aniversa 5 decenii de la fondarea diviziei BMW Motorsport GmbH, devenită în 1993 BMW M GmbH.

Primul model din istoria BMW Motorsport GmbH a fost legendarul BMW 3.0 CSL. Deci un model modern care readuce la viață atât spiritul, cât și aspectul modelului din anii 1970 ar fi într-adevăr un cadou apreciat atât de fanii BMW, cât și de colecționarii de mașini.

Ediția aniversară BMW 3.0 CSL Hommage ar fi dezvoltată pe baza noului BMW M4 CSL

Deși nu a menționează sursa acestui zvon, site-ul whichcar.com.au precizează că modelul BMW 3.0 CSL Hommage așteptat să fie dezvăluit în 2022 va fi construit pe baza modelului BMW M4 CSL. Și, după cum BMW Group a confirmat deja, BMW M4 CSL va fi prezentat în premieră la ediția din acest an a mult așteptatului Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Evenimentul exclusivist va avea loc în weekend-ul 20-22 mai 2022.

Deci nu mai durează mult până când vor fi publicate informațiile despre BMW M4 CSL, care se prefigurează să dezvolte 550 CP. Acest model cu o latură sportivă extrovertită se va distinge prin elemente aerodinamice, grilă cu lamele orizontale în formă de Y și faruri cu Angel Eyes luminate în galben/portocaliu, după cum se întâlnește în motorsport. De asemenea, BMW M4 CSL a trecut printr-o dietă importantă. A renunțat la locurile din spate, are scaunele din față cu structură de carbon, precum și diverse alte elemente din CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon).

Se așteaptă ca modelul Hommage să dezvolte 600 CP

Conform site-urilor whichcar.com.au, bmwblog.com și motor1.com, modelul Hommage proiectat pe baza lui M4 CSL ar putea livra până la 600 CP din motorul de 3 litri, cu 6 cilindri în linie și tehnologie M TwinPower Turbo. Se anticipează că va dezvolta 700 Nm, ceea ce face plauzibilă folosirea transmisiei automate cu 8 trepte. Pentru că o transmisie manuală ar rezista cu greu la asemenea nivel de cuplu.

De asemenea, zvonurile spun că modelul Hommage ar putea sprinta de la 0 la 100 km/h în circa 3,5 secunde. Și ar fi capabil să atingă o viteză maximă de 300 km/h.

Modelul Hommage ar putea avea design modern dar nostalgic, care aduce aminte de BMW 3.0 CSL

Desigur, un model Hommage menit să aducă aminte de clasicul BMW 3.0 CSL readuce în atenție showcar-ul din 2015. Denumit BMW 3.0 CSL Hommage, acesta oferea o interpretare modernă a temelor de design care au definit inconfundabilul 3.0 CSL din anii 1970, poreclit Batmobile.

(Foto: BMW 3.0 Hommage din 2015)

Conceptul din 2015 nu a fost singurul studiu de design în stil Hommage prezentat de BMW. De altfel, compania bavareză stârnit în mod repetat speranța că produce modele inspirate din automobilele cele mai marcante din istoria sa. Exemple au fost BMW M1 Hommage din 2008, BMW 328 Hommage din 2011 și BMW 2002 Hommage din 2016.

În plus mai trebuie reamintit că BMW 3.0 Hommage din 2015 a fost urmat în 2016 de versiunea R. Aceasta aniversa 4 decenii de la înființarea companiei BMW din America de Nord și victoria în cursa de 12 ore de la Sebring reușită de BMW 3.0 CSL.

Așadar, ocazia împlinirii a 5 decenii de la fondarea BMW Motorsport GmbH ar fi contextul perfect pentru producerea unui model Hommage extravagant dar nostalgic. Iar asta ar justifica și un preț de vânzare cât mai pretențios.

Exemplarele din ediția limitată Hommage ar putea să coste chiar și 600.000 de euro

Conform whichcar.com.au, bmwblog.com și motor1.com, modelul Hommage derivat din BMW M4 CSL va fi produs în doar 50 de exemplare. Și ar fi ușor de înțeles acest volum de producție, având în vedere că modelul Hommage ar fi creat special pentru aniversarea a 50 de ani de istorie BMW M.

Totodată, se vehiculează că exemplarele din ediția Hommage vor costa circa 600.000 de euro. Prețul ar fi justificat de ocazia specială a lansării, designul deosebit, performanțele înalte și producția limitată. Toate acestea sunt argumentele tipice pentru un automobil de colecție, conceput să devină din ce în ce mai valoros, odată cu trecerea timpului.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account