BMW Group la IAA Mobility 2021 de la München

Plăcerea de a conduce sub o varietate de forme, inovaţiile concepute pentru a susţine dezvoltarea durabilă generală şi viziunile pentru mobilitatea urbană de mâine formează nucleul prezenţei BMW Group la IAA Mobility 2021. O prezentare a celor mai noi modele noi şi a inovaţiilor tehnologice de pionierat oferă vizitatorilor evenimentului – care are loc pentru prima dată în oraşul de origine al companiei, München, în perioada 7-12 septembrie 2021 – o imagine generală a mobilităţii premium contemporane şi în forme viitoare.

 

Într-o serie de spaţii din capitala bavareză, BMW Group – cel mai mare expozant de la IAA – va oferi vizitatorilor experienţe de condus activ, informaţii despre activitatea sa de dezvoltare şi oportunitatea de a discuta provocările viitorului. Alături de prezenţa cu standuri MINI şi BMW în cadrul expoziţiei, BMW şi MINI au pregătit spaţii în centrul oraşului, BMW Welt şi BMW Museum au evenimente speciale, iar alte spaţii ale companiei, aşa cum este Campusul de Cercetare şi Dezvoltare sau emblematica clădire 4 Clindri vor găzdui evenimente speciale. În centrul acestora se află obiectivele de dezvoltare durabilă ale companiei. BMW Group a anunţat că îşi va reduce emisiile de CO2 cu peste 200 de milioane de tone până în 2030. Acest lucru va fi realizat prin modificări în domenii precum extracţia materiilor prime, producţia, faza de utilizare a automobilelor sale şi reciclarea. Obiectivul este de a reduce emisiile de CO2 din producţie cu 80% până în 2030 şi de a aduce în total aproximativ 10 milioane de automobile complet electrice pe şosele în următorii aproximativ zece ani. În plus, compania intenţionează să reducă emisiile de CO2 per automobil pe parcursul ciclului său de viaţă cu cel puţin o treime.

Economia circulară este tema centrală a IAA Mobility 2021

Un angajament sporit faţă de o economie circulară şi un consum redus de resurse asociate vor avea un impact semnificativ. Acesta este motivul pentru care BMW Group face din economia circulară tema centrală a IAA Mobility 2021. Prin abordarea sa „Re:gândire, Re:ducere, Re:utilizare, Re:ciclare”, compania dezvăluie o viziune cuprinzătoare a modului în care utilizarea materiilor prime primare poate fi redusă dramatic pentru automobilele viitorului. Pentru a reduce consumul de resurse per automobil, proporţia materialelor secundare utilizate – de ex. oţel, plastic sau aluminiu reciclate – trebuie să crească semnificativ.

BMW Group adoptă, de asemenea, o perspectivă holistică a dezvoltării durabile, iar aceasta înseamnă abordarea dezvoltării durabile sociale, a achiziţiilor de materiale, a lanţurilor de aprovizionare şi a responsabilităţii sociale, atât în ceea ce priveşte comunitatea în ansamblu, cât şi pentru angajaţii săi. Compania îşi propune să introducă cel mai durabil lanţ de aprovizionare din întreaga industrie auto.

BMW iX: tehnologie de avangardă pentru mobilitate durabilă

Dintre noile automobile care urcă pe scenă la IAA Mobility 2021, vedeta expoziţiei este BMW iX. Noul avanpost tehnologic al BMW Group deschide un traseu pentru inovaţii în domeniile mobilităţii electrice şi digitalizării. Tehnologia BMW eDrive de a cincea generaţie permite plăcerea de a conduce fără emisii la nivel local, cu tracţiune integrală electrică şi o autonomie mare. În acelaşi timp noua generaţia a 5-a BMW eDrive este mai eficientă şi proiectată să fie mai sustenabilă, utilizând mai puţine resurse precum Cobalt sau pământuri rare în fabricaţie şi cu angajamentul furnizorilor pentru o funcţionare mai curată, aşa cum este cel a producătorilor de celule de baterii să folosească doar energie din surse regenerabile în procesul de fabricare.

BMW iX se bazează pe un nou set de instrumente viitoare care acoperă diverse domenii de dezvoltare – arhitectura reţelei de la bord, software, servicii digitale, conectivitate şi funcţii de condus autonom.

Transformări semnificative pot fi observate în ultima generaţie a sistemului iDrive de control/operare, a gestionării extrem de eficiente a energiei şi a numeroaselor sisteme inovatoare de asistare a condusului.

BMW iX este un SUV modern care a fost proiectat din interior spre exterior şi care redefineşte ideea de spaţiu interior şi lux. BMW Group a stabilit un standard ridicat pentru sustenabilitate prin conceptul de automobil, selectarea materialelor, extracţia materiilor prime şi fabricarea BMW iX. Variantele de modele disponibile de la lansare vor fi alimentate de un motor electric pe puntea faţă şi un altul pe puntea spate, care împreună produc o putere a sistemului de 385 kW/523 CP la BMW iX xDrive50 şi 240 kW/326 CP la BMW iX xDrive40.

BMW i4: mobilitatea electrică ajunge în centrul mărcii BMW

BMW i4 aduce pentru prima dată mobilitate complet electrică în clasa medie premium – şi, prin aceasta, în centrul mărcii BMW. BMW i4 combină o abordare deosebit de sportivă a plăcerii de condus fără emisii la nivel local cu spaţiul şi caracterul practic ale unui coupé cu patru uşi. Tehnologia BMW eDrive de generaţia a cincea, noul BMW iDrive şi o selecţie largă de sisteme de asistare a condusului marchează caracterul său avangardist.

BMW i4 este disponibil în două variante de model de la lansare, dintre care una este primul automobil BMW M cu un sistem de propulsie fără emisii la nivel local. BMW i4 M50 foloseşte un motor electric atât pe puntea faţă, cât şi pe cea spate pentru a produce o putere totală de 400 kW/544.BMW i4 eDrive40 combină un motor electric de 250 kW/340 CP cu tracţiunea pe spate clasică.

Noul BMW Seria 2 Coupé: plăcere de a conduce fără egal în segmentul compact premium

Noul BMW Seria 2 Coupé stabileşte noi standarde sportive în segmentul compact premium prin conceptul său de automobil axat pe dinamică. Este singura prezenţă din segment cu o arhitectură de tracţiune spate, o dovadă clară a angajamentului pentru sportivitate şi agilitate. Un design extrovertit, plin de prospeţime tinerească, dă un semn clar asupra atributelor de performanţă ale modelului cu două uşi, în timp ce tracţiunea spate şi tehnologia şasiului transferate de la BMW Seria 4 Coupé oferă o plăcere de a conduce inegalabilă. Acest lucru este prezentat într-o manieră deosebită de noul BMW M240i xDrive Coupé. Acest model de performanţă de la BMW M GmbH este alimentat de un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, de 275 kW/374 CP şi accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Noul BMW Seria 4 Gran Coupé: o combinaţie elegantă de dinamică şi funcţionalitate

Plăcerea de a conduce specifică BMW, eleganţa sportivă şi funcţionalitatea modernă se reunesc în noul BMW Seria 4 Gran Coupé. Conceptul său de automobil – care cuprinde patru uşi, un hayon mare, linii cursive dinamic şi cinci locuri integrale – aduce un profil de caracter extrem de distinctiv în segmentul premium al clasei medii. Cea de-a doua generaţie a BMW Seria 4 Gran Coupé se evidenţiază şi prin dinamica semnificativ îmbunătăţită, designul în noul limbaj simplificat şi cu linii clar definite, ambianţa premium rafinată în habitaclu şi gama largă de inovaţii în domeniile controlului/operării şi conectivităţii. Cinci variante de model vor fi disponibile de la lansare, dezvoltând între 135 kW/184 CP şi 275 kW/374 CP.

Noile BMW X3 şi BMW X4: mai sportive, mai moderne, mai digitale

Aspectul sportiv extrem şi tehnologia actualizată vast evidenţiază caracterul de avangardă al noilor BMW X3 şi BMW X4. Accentele de design proaspete şi dotările cu echipamente suplimentare sporesc atracţia modelelor Sports Activity Vehicle şi Sports Activity Coupé pentru clasa media premium, iar noul design al părţilor faţă şi spate subliniază imaginea lor robustă. Noul BMW X4 are un impact vizual suplimentar prin grila BMW mesh exclusivă. Echipamentul standard pentru interiorul său include acum scaune sport cu tapiţerie Sensatec şi control automat al climatizării în trei zone. Dotarea standard include de asemenea BMW Live Cockpit Plus cu display central de 10,25 ţoli (26,04 cm), sistem de navigaţie BMW Maps şi Asistent Personal Inteligent BMW. Tehnologia mild-hybrid de 48V, disponibilă acum cu toate motoarele pe benzină, oferă un plus de eficienţa, dar şi de dinamică.

BMW CE 04: revoluţia silenţioasă a BMW Motorrad

BMW Motorrad duce strategia sa de mobilitate electrică pentru zonele urbane la nivelul următor. BMW CE 04, de exemplu, oferă plăcere durabilă a condusului pe două roţi. Cu un sistem de propulsie electric, un design de avangardă şi soluţii inovatoare de conectivitate, noul scuter reuneşte două funcţionalităţi (transport şi comunicaţii) într-un singur pachet. Cu o putere maximă de 31 kW/42 CP, BMW CE 04 are puterea necesară pentru accelerări puternice. Bateria sofisticată şi tehnologia de încărcare permit atât o autonomie de aproximativ 130 de kilometri, cât şi reîncărcări rapide ale nivelului de energie. Specificaţia standard pentru BMW CE 04 include cockpit cu afişaj color de 10,25 ţoli (26,04 cm), sistem de navigaţie şi funcţii extinse de conectivitate.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account