BMW Group și-a menținut și în 2022 poziția de lider al vânzărilor în segmentul premium global

BMW Group

BMW Group şi-a accelerat semnificativ creşterea mobilităţii electrice încă o dată în 2022. După cum s-a anunţat anterior, BMW Group a reuşit să-şi dubleze vânzările de automobile electrice faţă 2021 (+107,7%), cu un total de 215.755 BMW şi MINI electrice livrate clienţilor. O etapă importantă a fost atinsă când BMW Group a predat cel de-al 500.000-lea automobil electric noului său proprietar, spre sfârşitul anului trecut.

(Comunicat de presă publicat de BMW Group)

„Portofoliul nostru puternic de produse este cel mai bun răspuns la un mediu cu multe provocări – şi ne-a permis ca în 2022 să ne dublăm din nou vânzările de automobile electrice”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, responsabil pentru Clienţi, Mărci, Vânzări. „Suntem încrezători că putem construi pe acest succes în 2023, deoarece continuăm să vedem un volum de comenzi deosebit de mare pentru modelele noastre electrice”, a adăugat Nota.

BMW Group a livrat un total de 2.399.636 de automobile BMW, MINI şi Rolls-Royce clienţilor din întreaga lume în 2022 (-4,8%); un an în care toate industriile s-au confruntat cu dificultăţi din cauza blocajelor în aprovizionare, carantinei din cauza pandemiei din China şi războiului din Ucraina. Impactul principal s-a resimţit în primele şase luni ale anului, livrările fiind în scădere faţă de anul precedent. Vânzările au crescut din ce în ce mai mult în a doua jumătate a anului 2022. În al patrulea trimestru, BMW Group a raportat o creştere semnificativă a vânzărilor, de 10,6%, cu 651.798 de automobile livrate clienţilor.

BMW Group este optimist cu privire la anul care urmează. „Ne vom menţine cursul pentru o creştere profitabilă în 2023. Accentul clar va fi pe continuarea creşterii mobilităţii electrice. Următoarea etapă pentru 2023 este ca 15% din vânzările noastre totale să provină de la automobile electrice. Odată cu lansarea BMW i5 la sfârşitul acestui an, facem un alt pas important pe drumul spre electrificarea gamei noastre de modele”, adaugă Nota.

Viitorul BMW Group este electric, circular şi digital. Un punct culminant pe drumul către NEUE KLASSE a fost prezentat săptămâna trecută la CES din Las Vegas: BMW i Vision Dee reprezintă viziunea BMW Group asupra viitoarei experienţe digitale, atât în interiorul, cât şi în afara automobilului. Pe parcursul anului 2023, BMW Group va oferi mai multe perspective şi imagini despre conceptul auto revoluţionar al NEUE KLASSE.

În acelaşi timp, compania continuă cu digitalizarea a proceselor de vânzări şi marketing. În viitor, BMW Group se va baza pe vânzările directe pe 24 de pieţe europene, agenţii acţionând ca reprezentanţi de vânzări – acest lucru creează condiţiile necesare pentru o tranziţie fără probleme între experienţa de client online şi offline. Obiectivul clar al noului model de agenţie este de a spori satisfacţia clienţilor şi experienţa premium de brand şi de a ajunge la noi grupuri-ţintă de clienţi, mult mai familiari cu mediul online. Noul model de „agent” al BMW Group va crea, de asemenea, transparenţă a preţurilor şi va asigura clienţilor să experimenteze aceeaşi ofertă consecventă pe toate canalele de vânzări. Vor fi puse în aplicare în acest an condiţii care vor permite MINI să înceapă în 2024, iar BMW va urma în 2026. Implementarea se va face în strânsă cooperare cu partenerii de retail.

Aplicaţia My BMW/MINI este un element de bază al realinierii vânzărilor. Cu numeroasele sale caracteristici şi interfaţa de utilizator intuitivă, ghidează utilizatorii prin cea mai bună experienţă de client din industrie. Aplicaţia My BMW/MINI serveşte drept interfaţă pentru dialogul personalizat cu clienţii, cu aproximativ două milioane de utilizatori în aproximativ 50 de pieţe în fiecare zi.

Marca BMW se menţine lider în segmentul premium global

Anul trecut, marca BMW a vândut un total de 2.100.692 de unităţi (-5,1%) la nivel mondial şi îşi menţine poziţia de lider în segmentul premium global. De asemenea, marca BMW a înregistrat o creştere puternică în ceea ce priveşte automobilele electrificate. Vânzările de modele electrificate (inclusiv plug-in hybrid) pentru întregul an au crescut cu 35,6% faţă de anul precedent, la 372.956 de automobile.

Portofoliul de produse atractiv al mărcii se dovedeşte extrem de popular în rândul clienţilor. Acest lucru se reflectă în noile comenzi mari pentru modele precum BMW X1, iX1, i4, iX şi i7. În a doua parte a acestui an, BMW Group îşi va extinde gama electrică cu BMW i5.

BMW M marchează a 50-a aniversare cu un an-record

În ciuda provocărilor legate de blocajele de aprovizionare, BMW M GmbH a încheiat anul aniversar cu un nou record istoric. BMW M a raportat o creştere de 8,4% faţă de anul precedent, cu vânzarea a 177.257 de unităţi. În acelaşi timp, BMW M a făcut progrese substanţiale în ceea ce priveşte electrificarea portofoliului său de produse. Lansarea primelor două modele BMW M Performance electrificate, i4 M50 şi iX M60, primul model electrificat de înaltă performanţă, BMW XM şi noul M240i Coupé au contribuit foarte mult la acest an de succes. Noua generaţie BMW M2 şi recent lansatul BMW M3 Touring au avut, de asemenea, vor susţine performanţa de vânzări a mărcii.

În paralel cu aceste noi adăugări în portofoliul de produse, BMW M a înregistrat, de asemenea, o cerere puternică continuă în anul celei de-a 50-a aniversări pentru modelele sale de înaltă performanţă, M3 şi M4, şi modelele sale X consacrate. Drept urmare, perspectivele pentru 2023 sunt foarte încurajatoare pentru BMW M GmbH, cu promisiunea unor rezultate record viitoare.

MINI Electric rămâne cea mai vândută variantă de model MINI

Anul trecut, marca de automobile premium MINI a vândut 292.923 de unităţi (-3,0%). Vânzările de modele MINI electrificate au evoluat pozitiv: numărul de modele MINI electrificate vândute (inclusiv plug-in hybrid) a crescut cu 14,3%, la 60.839 de unităţi, şi, prin urmare, a reprezentat aproximativ 21% din vânzările totale MINI la nivel mondial în 2022.

Modelul electric MINI Cooper SE a rămas cea mai vândută variantă de model a mărcii în 2022. Un total de 43.744 MINI Cooper SE au fost vândute anul trecut în întreaga lume – o creştere de 25,5% faţă de anul precedent.

2023 va fi un an foarte important pentru MINI. Marca sărbătoreşte 110 de ani de producţie auto la fabrica sa principală din Oxford şi va dezvălui primele două modele electrice ale noii familii MINI.

Rolls-Royce Motor Cars a raportat cele mai mari vânzări din istoria sa de 118 ani

În anul în care Rolls-Royce Motor Cars a dezvăluit Spectre, primul super coupé electric de ultralux din lume, compania a raportat şi cele mai mari vânzări din istoria sa de 118 ani, cu 6.021 de automobile livrate clienţilor din întreaga lume (+7,8%). Multe regiuni au atins recorduri absolute de vânzări.

Fiecare dintre aceste maşini a fost Bespoke: realizată după dorinţele exacte ale clientului, până la ultimul detaliu. Valoarea generată de oferta de neegalat Bespoke a mărcii a fost mai mare decât oricând, clienţii plătind acum aproximativ jumătate de milion de euro în medie pentru modelul lor Rolls-Royce unic.

Cererea globală rămâne dinamică în întregul portofoliu de produse, condus de Cullinan şi Ghost – lista de comenzi pentru toate modelele se întinde până în 2023, cu precomenzi foarte puternice pentru noul Spectre electric, după o premieră mondială de mare succes în octombrie. Reacţia excepţională a clienţilor faţă de Spectre vine în timp ce marca se pregăteşte ca până la sfârşitul anului 2030 să construiască numai automobile electrice.

BMW Motorrad înregistrează cele mai mari vânzări din istoria companiei

Cu un total de 202.895 de motociclete şi scutere livrate clienţilor – o creştere de 4,4% faţă de anul anterior – , BMW Motorrad a raportat cele mai mari vânzări din istoria companiei. Regiunile Europa, America şi Asia, în special, au înregistrat noi maxime de vânzări şi au adus o contribuţie vitală la vânzările record ale BMW Motorrad. Portofoliul convingător al mărcii, cu produse de succes care modelează segmentele respective, şi introducerea pe piaţă a modelelor noi populare, cum ar fi BMW CE 04 electric, au fost factori puternici în rezultatul de succes pentru 2022.

Vânzări BMW şi MINI în regiuni/pieţe

Anul trecut, BMW Group a livrat un total de 791.985 de automobile BMW şi MINI (-6,4%) către clienţii din China. 199.112 unităţi au fost vândute în al patrulea trimestru – o creştere de 12,7%.

Vânzările BMW şi MINI în SUA între ianuarie şi decembrie au totalizat 361.892 de unităţi (-1,3%). Vânzările au evoluat pozitiv în trimestrul al patrulea: livrările BMW Group au crescut cu 11,1% faţă de cele ale anului precedent, ajungând la 112.057 de unităţi.

În Europa, BMW Group a vândut un total de 877.369 de automobile BMW şi MINI în 2022 (-7,5%). În al patrulea trimestru, compania a livrat clienţilor 247.551 de unităţi. Aceasta reprezintă o creştere de 10,9%.

În Germania, 252.087 de automobile BMW şi MINI au fost înmatriculate în întregul an.

În România, performanţele au fost foarte apropiate de cele din 2021

În contextul unui an cu multe provocări neprevăzute, marcate de Războiul din Ucraina, criza semiconductorilor şi efecte ale Pandemiei COVID, atât BMW, cât şi MINI închid anul cu o scădere uşoară, de câteva puncte procentuale. BMW închide anul cu aproximativ 3.000 de înmatriculări (faţă de 3.275 în 2021), în timp ce MINI se situează la 250 de unităţi (faţă de 269 în 2021).

Modele electrice BMW au urcat de la 4% la puţin sub 8%. O premieră pentru marcă: BMW i4 eDrive35, care a debutat la final de an, devine cel mai accesibil model din gamă, cu un preţ de 50.159 de euro, cu TVA inclusă (sub motorizarea 420i). Şi modelele plug-in hybrid BMW au o creştere de trei puncte procentuale, urcând la 14%. Cel mai de succes model al mărcii rămâne BMW X5, cu peste 500 de înmatriculări. Remarcabil este că, pentru prima dată, cea mai de succes motorizare este versiunea plug-in hybrid, cu mai mult de o tremie din totalul înmatriculărilor modelului.

În total, vânzările de modele BMW electrificate se apropie de 25% pentru prima dată. La acestea se adaugă aproximativ 44% din vânzări ca modele mild-hybrid cu sistem de 48V – o soluţie start-stop cu recuperare de energie la frânare, boost de la motor electric şi oprirea motorului în mers. Peste 60% din vânzările BMW în România sunt electrificate – electric, plug-in hybrid sau mild-hybrid. În acelaşi timp, versiunile diesel (incluzând versiunile mild-hybrid) au coborât pentru prima dată sub 50%, la aproximativ 40% din totalul înmatriculărilor din România.

Unul din trei modele MINI este electric, la fel ca anul precedent, cu un aport de vizibilitate din partea proiectului de competiţie românesc Racing MIMI. Alăturând la MINI Cooper SE înmatriculările modelului plug-in hybrid MINI Countryman Cooper SE, marca ajunge la aproximativ 45% ca modele electrificate.

(*) Cifre conform estimărilor parţiale APIA

BMW Motorrad a consemnat cel mai bun an din istoria de până acum a mărcii cu 619 livrări către clienţi şi o creştere de 2 puncte procentuale.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account