BMW la cea de-a 87-a ediţie a Salonului Internaţional Auto de la Geneva 2017

Noua generaţie BMW Seria 5 Touring va avea premiera mondială la cea de-a 87-a ediţie a renumitei expoziţii auto găzduită de centrul de conferinţe Palexpo. Tot în premieră, la Geneva vor fi prezentate publicului şi noile BMW Seria 4, recent trecut printr-o serie de îmbunătăţiri ale designului, şasiului, interiorului şi echipamentelor. O altă versiune exclusivistă a revoluţionarului automobil sport hybrid plug-in BMW i8 va avea premiera mondială cu această ocazie, vizitatorii evenimentului de la Geneva (care are loc în perioada 9-19 martie 2017) urmând a descoperi BMW i8 Protonic Frozen Black Edition.

Premieră mondială: noul BMW Seria 5 Touring

Noua versiune BMW Seria 5 Touring, care în mod tradiţional s-a bucurat de un succes deosebit pe pieţele auto din Europa, duce semnătura modelului – combinaţia de plăcere a condusului, aspect estetic, inovaţie şi funcţionalitate inteligentă – la un nivel superior. Prin proporţiile sale atractive echilibrate şi geometria distinctivă a automobilului, designul caroseriei denotă atât performanţe sportive, cât şi versatilitate. Comparativ cu actualul model, noul BMW Seria 5 Touring are dimensiuni exterioare puţin mai mari şi oferă în mod evident mai mult spaţiu pentru pasageri şi bagaje. Experienţa acustică şi nivelurile de confort la bord pentru pasagerii din spate au fost şi ele optimizate.

Chiar şi cu toate locurile ocupate, portbagajul noului BMW Seria 5 Touring are o capacitate de până la 570 de litri – cu zece litri mai mult decât spaţiul oferit de predecesorul său. Volumul pentru bagaje poate fi extins până la 1.700 de litri (o creştere de 30 de litri), dacă este necesar. Sarcina utilă permisă este considerabil mai mare decât cea a modelului actual. Utilizarea eficientă a spaţiului este îmbunătăţită printr-o serie de detalii practice. Sticlele cu un volum de până la un litru pot fi stocate acum în uşi, iar suporturile de pahar din consola centrală pot primi şi ele volume mai mari. Divizarea/rabatarea spătarului banchetei în raport 40:20:40 poate fi făcută prin simpla apăsare a unui buton din portbagaj. Ajustarea unghiului de înclinare a spătarului banchetei spate este disponibilă ca opţiune. Husa pentru portbagaj şi plasa de partiţionare sunt stocate în containere separate, în locaşuri aflate sub podeaua portbagajului, iar luneta cu deschidere separată şi hayonul cu operare automată fac parte, de asemenea, din specificaţia standard. Comfort Access (dotare opţională) include deschidere/închidere hands-free a hayonului.

Când vor începere vânzările noului BMW Seria 5 Touring în iunie 2017, vor fi disponibile patru motoare din cea mai nouă generaţie a BMW Group. Două dintre acestea vor fi combinate de la început cu sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. Alte variante vor urma pe parcursul anului, combinate cu tracţiunea spate convenţională sau cu tracţiune integrală. Eficienţa motorului, aerodinamica optimizată şi masa redusă în medie cu 100 de kilograme comparativ cu modelele actuale echivalente înseamnă o reducere cu până la 11% a consumului de combustibil şi a emisiilor, în funcţie de varianta de motorizare.

Construcţia ultrauşoară inteligentă şi rigiditatea torsională crescută se regăsesc atât în caroserie, cât şi în şasiul nou creat. În consecinţă, noul BMW Seria 5 Touring oferă un echilibru mai armonios ca niciodată între agilitate şi confortul călătoriei. Echiparea standard include suspensie pneumatică cu funcţie de autonivelare pe puntea spate, în timp ce Dynamic Damper Control, sistemul Adaptive Drive cu stabilizare activă a ruliului, Integral Active Steering (direcţie integrală, acum disponibilă şi în combinaţie cu xDrive) şi suspensia M Sport pot fi comandate ca opţiuni.

Sistemul iDrive vine acum cu display central touchscreen şi control BMW prin gesturi, dar şi noi sisteme de asistenţă precum asistenţa pentru controlul direcţiei şi al benzii reprezintă un pas înainte spre condusul autonom.

Mai sportiv ca niciodată: noul BMW Seria 4

Cu un design mai clar şi un şasiu modernizat, noul BMW Seria 4 îşi continuă povestea de succes. Prizele de aer şi şorţurile spate refăcute, precum şi farurile şi stopurile cu tehnologie LED disponibile standard accentuează aspectul exclusivist şi sportiv al noilor BMW Seria 4 Coupé, BMW Seria 4 Cabriolet şi BMW Seria 4 Gran Coupé. Elementele electroplacate, aplicaţiile cromate şi finisajele negru lucios noi pentru consola centrală oferă interiorului note suplimentare de eleganţă.

În combinaţie cu sistemul opţional de navigaţie Professional, meniurile pentru sistemul de operare iDrive sunt prezentate acum sub formă de panouri mari de control pe Control Display. Aceste panouri mari de control pot fi aranjate în funcţie de preferinţe, iar conţinutul legat de meniu afişat este actualizat continuu. Displayul care înlocuieşte cadranul clasic de bord este disponibil opţional pentru BMW Seria 4.

Suspensia mai rigidă face ca manevrabilitatea noilor BMW Seria 4 Coupé şi BMW Seria 4 Gran Coupé să fie şi mai sportivă, fără nici o reducere a confortului. Anvelopele de înaltă performanţă sunt oferite ca opţiune de echipare pentru modelele din partea superioară a scalei de putere.

Stopurile LED integral cu design nou şi amprentele stilistice premium de interior îmbunătăţesc aspectul modelelor BMW M4 Coupé şi BMW M4 Cabriolet. Ambele automobile sport de înaltă performanţă dispun şi de noua versiune a sistemului de navigaţie Professional şi de cele mai recente servicii BMW ConnectedDrive.

Bucuria condusului cu propulsie electrică pe drumul spre succes; premiera mondială BMW i8 Protonic Frozen Black Edition

Cu BMW i3 care captează o cotă mare de piaţă şi cu noi ediţii speciale ale BMW i8, dar şi modele BMW iPerformance suplimentare ce vor veni, BMW Group îşi extinde poziţia de lider global în domeniul mobilităţii sustenabile. BMW i3 este cel mai de succes automobil electric din segmentul premium al clasei compacte. De asemenea, BMW i8 continuă să-şi domine categoria cu un avans considerabil. Datorită modelelor i8 şi BMW iPerformance, BMW este cel mai de succes constructor de automobile hybrid plug-in premium din lume. În toamna anului 2016 a fost depăşit pragul de 100.000 de automobile BMW vândute, cu propulsie integral electrică sau sistem hybrid plug-in. Iar în 2017, BMW Group îşi propune să vândă alte 100.000 de maşini ce dispun de tehnologie BMW eDrive şi să întărească poziţia de cel mai de succes constructor premium de automobile plug-in.

Portofoliul de ediţii speciale exclusiviste, în serie limitată, ale modelului sport hybrid plug-in BMW i8 continuă să se extindă. BMW i8 Protonic Frozen Black Edition va avea premiera mondială la ediţia 2017 a Salonului Auto de la Geneva. Culoarea BMW Individual Protonic Frozen Black pentru caroserie şi designul interior personalizat accentuează suplimentar designul spectaculos. Tot pe parcursul anului 2017, BMW i va lansa BMW i8 Protonic Frozen Yellow Edition, o altă ediţie limitată cu un design excepţional.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account