BMW şi Kith încep sezonul 2 al colaborării lor de succes cu BMW i4 M50

Mai mult decât încărcat electric: BMW i4 M50 nu este doar primul automobil M electric, ci şi al doilea automobil BMW M pe care designerul newyorkez Ronnie Fieg l-a proiectat exclusiv ca parte a colaborării dintre marca sa, Kith, şi BMW M GmbH – în interior şi în exterior. Doar şapte automobile BMW i4 M50 by Kith vor fi produse pentru public. Unul dintre acestea va fi oferit la licitaţie unui public global. Pentru a marca ediţia limitată, Kith vinde o colecţie de 51 de piese care cuprinde articole de îmbrăcăminte şi accesorii, inspirate de culorile vopselei Kith Vitality Green şi ale pielii BMW Individual Caramel Merino, în magazinele sale din întreaga lume şi online.

Un simbol al transformării BMW în era automobilelor electrice

În anul celei de-a 50-a aniversări a BMW M, un automobil istoric face o punte între trecut şi prezentul electrificat. În calitate de pasionat de BMW, Ronnie Fieg a transformat şi un BMW 1602 din 1972 într-un automobil electric contemporan. Un omagiu adus istoriei: la Jocurile Olimpice din 1972 de la München, două BMW 1602, transformate în maşini electrice, au fost folosite la diferite competiţii pe distanţe lungi ca maşini de însoţire şi filmare de către comitetul de organizare. Acesta a fost începutul unei evoluţii de pionierat, de perspectivă, a automobilelor electrificate la BMW.

Unicul BMW 1602 Elektro din 1972 de Ronnie Fieg va fi predat designerului de către BMW Group. El deţine deja o colecţie impresionantă de automobile BMW, inclusiv un legendar BMW M3 (E30) by Kith, care provine din primul proiect al colaborării. Pasiunea lui pentru BMW a fost stârnită în copilărie de bunicul său; pentru el, colaborarea cu BMW M înseamnă încheierea unei bucle. Ronnie Fieg a fondat marca Kith în 2011. Colaborarea dintre mărcile BMW şi Kith a început în 2020 cu designul unui BMW M4 Competition Coupé by Ronnie Fieg. Cele 150 de exemplare ale ediţiei exclusiviste BMW M4 Competition × Kith s-au epuizat în mai puţin de 30 de minute.

O combinaţie de sportivitate şi estetică

Succesul primei colaborări de brand cu Kith a dus la această a doua ediţie, unde mobilitatea electrică este în prim-plan. Fiind primul model M electric, BMW i4 M50 poate fi numit „Modelatorul mărcii”. Are ADN-ul M atât de apreciat şi, în calitate de automobil electric, arată direcţia responsabilă în care merge BMW. BMW 1602 din 1972 spune povestea primului BMW electrificat, care a apărut pe piaţă acum 50 de ani şi care face parte din segmentul de înaltă performanţă al mărcii. Sportivitatea brandului Kith ca stil de viaţă şi streetwear se potriveşte perfect cu BMW M. Ronnie Fieg oferă ambelor modele o nouă estetică prin designul său.

BMW devine Kith Vitality Green

Pentru prima dată, BMW denumeşte o nouă culoare după un partener de marcă: Kith Vitality Green este un verde bogat, închis, care nu este disponibil pe un BMW de serie, deoarece este folosit numai pentru această colaborare exclusivă. Noile logo-uri fuzionate sunt un semn distinctiv al diferitelor parteneriate Kith cu companii celebre la nivel global. BMW şi-a schimbat emblema pentru un partener de colaborare pentru prima dată în urmă cu doi ani.

Cunoscuta emblemă BMW a fost din nou modificată de această dată: un inel suplimentar în culoarea Kith Vitality Green a fost adăugat în jurul siglei mărcii care împodobeşte capota BMW i4 M50 by Kith. Inelul verde enumeră parteneriatul, modelul şi anul, precum şi faptul că este o maşină electrică. Sigla de pe capota BMW 1602 by Ronnie Fieg, din 1972, arată din nou diferit: literele BMW au fost schimbate cu Kith. O siglă similară în alb-negru cu subtitlul „Elektro-Auto” poate fi găsită ca gravură pe capacul suportului de pahare al BMW i4 M50 by Kith.

Interiorul este Caramel

Kith Vitality Green este culoarea în care sunt vopsite toate automobilele colaborării. În timp ce exteriorul este un verde rafinat, interiorul din piele merino integrală este în culoarea Caramel. La BMW 1602 Elektro by Ronnie Fieg, pielea scaunelor este gravată cu inscripţia Kith, la fel şi inserţiile din piele din zona pentru picioare pentru conducător şi pasagerul din faţă. Logo-ul modificat pentru a prezenta inscripţia Kith în loc de BMW poate fi găsit şi pe butucul jantelor.

Interiorul BMW i4 M50 by Kith este, de asemenea, deosebit de armonios coordonat în Caramel. Suportul pentru genunchi, coloana de direcţie, scaunul şi panourile laterale, precum şi partea inferioară a montanţilor A şi B sunt tapiţate toate cu piele merino. De asemenea, covoraşele din faţă şi din spate sunt decorate în piele de culoare caramel şi brodate cu sigla M, care a fost schimbată în Kith, şi dungi M. Inscripţia Kith într-un design box este în relief pe tetiere, precum şi pe cotiera centrală faţă. „KITH Exclusive Edition” a fost gravat cu laser în ornament.

Tehnologie şi lux în ediţie limitată

Tehnologia a fost preluată de la BMW i4 M50, care combină pentru prima dată puterea inovatoare a BMW M cu cea a BMW i. BMW i4 M50, cu sistemul său de propulsie electric alimentat de două motoare BMW M eDrive, atinge o putere de 400 kW/544 CP în modul Sport Boost şi oferă o dinamică tipică unui BMW M într-o ediţie nemaivăzută, care îi permite să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde. Este fără emisii la nivel local şi are o autonomie de până la 520 de kilometri conform WLTP. Fiind primul Gran Coupé electric de la BMW M, acest automobil extraordinar creează o clasă proprie şi se dovedeşte capabil şi pentru utilizarea de zi cu zi, datorită autonomiei impresionante, spaţiului luxos şi conectării inteligente.

Pe lângă echiparea standard din BMW i4 M50 şi obiectivul specific al colaborării Kith, modelul este echipat standard cu câteva completări speciale. Pe lângă şasiul M adaptiv, acestea includ frânele sport M cu etriere roşii, pachetul aerodinamic M şi luminile BMW Individual Shadow Line. Asistenţii de condus Professional şi Plus contribuie, de asemenea, la sentimentul de lux la condus, precum şi acoperişul glisant electric din sticlă, ornamentele din lemn fin de stejar şi ornamentele exterioare lucioase M Shadow Line. Dotările sunt completate de sistemul audio Harman/Kardon surround, care oferă coloana sonoră perfectă pentru bucuria şi experienţa de condus a unui BMW i4 M50 by Kith.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account