eSports: Dueluri la limită și doi noi învingători în etapa de pe Motorpark a Racing League Romania powered by BMW

10 mii de vizualizări au fost contorizate în streamul oficial de pe pagina de Facebook BMW România iar odată cu trecerea motorsportului în era digitală, pasionații au putut urmări în acțiune 30 de modele BMW M3 E30 DTM în Racing League Romania – cel mai mare campionat de sim racing din țară. Totodată, pentru prima oara în existența de peste un deceniu a campionatului, s-a trecut de borna celor 100 de înscriși, care au parcurs mai bine de 6000 de tururi valide pe Motorpark România pentru a fi printre cei mai buni 30.

Calificările au fost primul prilej de a transpune ritmul din timpul săptămânii sub presiunea unei sesiuni scurte, de doar 10 minute, în care găsirea spațiului pe circuit pentru a realiza un tur curat este o provocare. Cristian Berindea a confirmat cu brio ceea ce etalase în precalificări prin al doilea pole-position consecutiv, fiind urmat la mai puțin de trei zecimi de secundă de Victor Nicolae. Andrei Bechir și Radu Dumitrescu au fost separați de două zecimi de scundă, pe pozițiile trei și patru, urmați de Alex Cascatău. Cristian Moisescu, Victor Taraș, Sergiu Nicolae, Leo Borlovan și Mihai Neg au alcătuit grila până la poziția a zecea, majoritatea piloților având experiență reală pe MotorPark România, concurând în diverse campionate autohtone sau participând la track day-uri. Încă o dată campionatul a adus pe circuitul virtual mulţi piloţi cu experienţă bogată în diverse competiţii de motorsport alături de prezenţa aşteptată a tenismenului ATP Florin Mergea.

Cursa 1

Rocada dintre primele două poziții s-a petrecut chiar în primul viraj, când Victor Nicolae a preluat conducerea întrecerii. Mai în spate Andrei Bechir, Radu Dumitrescu, Cristian Moisescu și Alex Cascatău au format un pluton compact, cu schimbări de poziție și câștig de cauză pentru Dumitrescu, care a preluat ultima poziție pe podium chiar în primul tur. Un carambol în pluton l-a propulsat pe Florin Mergea până pe poziția a 17-a, tenismenul romând având dificultăți în calificări și lansându-se de pe locul 24. Momentul cheie al întrecerii la vârf i-a văzut pe cei doi protagoniști acroșându-se în primul viraj după ce Berindea a blocat roțile față pe perioada de frânare. El și Nicolae s-au angajat apoi într-o cursă de recuperare impresionantă și au terminat pe pozițiile trei și patru. Radu Dumitrescu a profitat la maximum de contextul creat și și-a trecut în cont prima victorie din acest sezon, urmat de Bechir și Berindea. Moisescu și Taraș au fost în lupta fruntașă, terminând eventual pe șase și șapte, iar Mihai Neg, Florin Botea și Matei Vornicu au completat primele 10 poziții.

Cursa 2

Manșa a doua de concurs a fost marcată de mai multe incidente, cursa cu grilă de start inversată dovedindu-se din nou foarte dificil de gestionat pentru piloți. Având o lansare inițială foarte bună, Alexandru Cascatău a progresat de pe 6 până pe 2 în primul viraj, dar o frânare ratată a rezultat într-o coliziune cu liderul cursei, Matei Vornicu. Carambolul rezultat din acest incident, dar și o altă reacție în lanț declanșată mai în spate au scos mulți concurenți din lupta pentru victorie. Ritmul foarte bun afișat de echipa Apex Hunters Red a continuat și în această manșă, ei recuperând frumos până pe pozițiile trei și patru, cu Berindea în frunte. Cristian Moisescu a condus cursa cu un avans considerabil, iar ritmul lui Cascatău nu i-a permis să lanseze un atac pentru conducerea întrecerii. Deși a treminat al doilea, o penalizare pentru incidentul din primul viraj este iminentă, fapt ce va afecta rezultatul cursei după judecarea accidentelor. Pentru prima oară în acest sezon Leo Borlovan ajunge în top cinci, iar Andrei Dincă revine în avanposturi cu o clasare pe locul al șaselea. Învingătorul primei manșe, Radu Dumitrescu, a avut un parcurs bun, considerând și cele 30kg de balast pe care le-a primit conform regulamentului și a terminat pe șapte, urmat de Nicolae, Taraș și Mihnea Georgescu – un nou clasat in top 10.

Etapa de pe Motorpark Romania poate fi revăzută aici: https://www.facebook.com/BMW.Romania/videos/2215215025248290/

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește deja a treia etapă, pe legendarul circuit de Grand Prix de la Imola duminică, pe 29 martie, pentru care precalificările sunt deja deschise.

Înscrierile sunt deschise pe tot parcursul sezonului, iar procedura și detaille sunt disponibile pe forumul Racing League Romania: http://bit.ly/Forum_RLR

Noul sezon din RLR powered by BMW poate fi urmărit integral în transmisiune live pe pagina de Facebook BMW România, în fiecare duminică, de la 20:30. Următoarea etapă se va desfășura pe Imola pe 29 martie.

Programul etapelor (în direct):

20:30 Calificări10 minute
20:40 Pauză5 minute
20:45 Manșa 130 minute
21:15 Pauză5 minute
21:20 Manșa 2 (grilă inversată pentru top 10)

21:50 Interviuri cu ocupanții podiumurilor

30 minute

10 minute

Calendarul competițional:

Etapa 329 martieAutodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola
Etapa 45 aprilieNorisring
Etapa 512 aprilieNürburgring Nordschleife (Endurance Cup)
Etapa 619 aprilieVirginia International Raceway
Etapa 726 aprilieCircuit de Spa-Fracorchamps
Etapa 83 maiZandvoort
Etapa 910 maiKyalami Grand Prix Circuit
Etapa 1017 maiBrands Hatch GP

 

Clasament Piloți (provizoriu)

 1. Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 66p
 2. Victor Nicolae (East Friendly Racing ) – 64p
 3. Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 58p
 4. Cristian Moisescu – 51p
 5. Alex Cascatău (West Competition Racing) – 43p
 6. Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 40p
 7. Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 27p
 8. Victor Taraș (Lunar RO Racing) – 19p
 9. Florin Mergea (iRacing Team Romania) – 18p
 10. Lucian Cîmpean (Input Lag Motorsport) – 17p

 

Clasament echipe (provizoriu)

 1. Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 124p
 2. West Competition Racing (Cascatău-Dumitrescu) – 83p
 3. East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 65p
 4. WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 33p
 5. Lunar RO Racing (Taraș-Hellmann) – 20p

West Competition Racing este promotorul campionatului Racing League Romania.

Parteneri: BMW România, Michelin Motorsport, APR Competition, 100% Sport, Racing Sim

Înscriereile și regulamentul complet pentru Racing League Romania powered by BMW se fac pe forum, unde se găsesc și mai multe informații: 

Rezultate provizorii:

Mai multe despre Racing League Romania:
https://www.facebook.com/Racingleague.Romania/

Pagina de Facebook BMW Romania:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/

Transmisia celei de-a doua curse poate fi urmărită aici:
https://www.facebook.com/BMW.Romania/videos/2215215025248290/

 

Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account