BMW ALPINA XB7 este dezvăluit în versiunea cu facelift și V8 mild-hybrid

BMW ALPINA XB7

Prima poză și primele informații despre versiunea actualizată a lui BMW ALPINA XB7 au fost prezentate în aceeași zi când a fost dezvăluit modelul BMW X7 facelift.

Așadar, putem vedea că BMW ALPINA XB7 preia toate elementele de stil și tehnologiile aduse de facelift-ul lui BMW X7. Asta include noul design cu faruri în stil „split”. De asemenea, nu lipsește grila iluminată, denumită BMW Iconic Glow. Iar la interior vedeam noul panou de bord digital curbat. Acesta integrează un display de 12,3 inch pentru instrumentarul digital, și un ecran tactil de 14,3 inch. În plus, grafica afișată de sistemul de operare BMW 8 include culorile și detaliile tipice modelelor ALPINA.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre facelift-ul lui BMW X7.

BMW ALPINA XB7 este însuflețit de o variantă modificată a motorului V8 mild-hybrid

Totodată, SUV-ul ALPINA beneficiază de o versiune modificată a propulsorului V8 mild-hybrid care animează modelul BMW X7 M60i xDrive. Acest motor de 4,4 litri cu tehnologie M TwinPower Turbo produce 530 CP și 750 Nm în versiunea sa de serie. Și integrează un sistem mild-hybrid de 48 V, cu starter-generator integrat în transmisia automată cu 8 trepte, care livrează un surplus temporar de 9 kW/12 CP și 200 Nm. Cu asemenea resurse, modelul de serie BMW X7 M60i xDrive realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde.

Cât de performant este noul BMW ALPINA XB7?

Conform informațiilor preliminare, cel mai impozant model ALPINA produce 621 CP (între 5.500 și 6.500 rpm). Iar cuplu maxim de 800 Nm este livrat încă de la 2.000 rpm. Așadar, puterea și cuplul au rămas neschimbate față de modelul dinaintea facelift-ului, care utiliza varianta fără sistem mild-hybrid a motorului V8 bi-turbo de 4,4 litri.

ALPINA precizează că una dintre modificările aduse noului V8 mild-hybrid este la nivelul sistemului de evacuare. Iar rezultatul este o coloană sonoră mai impresionantă, cu timbru tipic de V8.

Pe acest fundal sonor, noul BMW ALPINA XB7 demarează de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde. Și atinge viteza maximă de 290 km/h.

Suspensii calibrate de ALPINA

Modelele ALPINA și-au câștigat o reputație pentru echilibrul pe care îl oferă între reglajele sport și confortabile ale suspensiilor. Iar specialiștii ALPINA s-au asigurat că marele SUV va fi manevrabil pe viraje și va pluti pe șosea la drum lung, deși cântărește 2.730 kg. În acest sens, ALPINA a primit o zestre tehnologică foarte bună de la facelift-ul lui BMW X7. Fiindcă a acesta are suspensii pneumatice adaptive la ambele punți.

Prețurile noului BMW ALPINA XB7, precum și detalii tehnice suplimentare, urmează a fi anunțate de compania din Buchloe, care a devenit parte a BMW Group. CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile despre achiziționarea ALPINA de către BMW Group.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account