Raliul Dakar 2017 – etapa a zecea: Chilecito – San Juan, 751 km

După o nouă etapă anulată (etapa a noua), competiţia din cadrul Raliului Dakar 2017 s-a reluat cu plecarea sportivilor din Chilecito pentru o distanţă totală de 751 de kilometri, cu punctul final la San Juan. Cu doar două etape rămase în programul raliului, toţi piloţii au forţat în încercarea de a obţine un rezultat final cât mai bun. Yazeed Al Rajhi (Arabia Saudită) şi navigatorul Timo Gottschalk (Germania), echipajul #306 MINI John Cooper Works Rally, au încheiat pe locul al patrulea, fiind principalii urmăritori ai plutonului fruntaş.

– Al Rajhi îşi regăseşte forma şi încheie etapa al patrulea
– Terranova s-a clasat al cincilea în etapă şi urcă pe locul al şaselea în clasamentul general
– Garafulic este acum al şaptelea, iar Przygonski pe poziţia a opta

Acum, în clasamentul general provizoriu, Al Rajhi ocupă locul al 31-lea, dar acesta urmează a fi decis în urma apelului depus după ce pilotul saudit s-a retras în prima parte a competiţiei ca urmare a răului de înălţime. După ce s-a recuperat, el şi-a reluat atacul, având ca obiectiv urcarea cât mai sus în clasament.

Al Rajhi: „A fost o zi bună pentru noi. Am încercat să forţez şi am obţinut locul al patrulea, ceea ce este bine pentru că nu ne-am asumat riscuri inutile. Traseul a fost foarte denivelat, cu foarte multe treceri prin vaduri, porţiuni de off-road şi multe drumuri dificile.”

În etapa de joi, doar un loc în urma lui Al Rajhi s-a clasat echipajul #308 MINI John Cooper Works Rally, format din Orlando Terranova (Argentina) şi Andreas Schulz (Germania). Cei doi au continuat să demonstreze constanţă în evoluţie, performanţa solidă aducându-le locul al cincilea în etapa a zecea şi urcarea unei poziţii în clasamentul general – acolo sunt pe locul al şaselea.

Mikko Hirvonen (Finlanda) şi Michel Périn (Franţa), care au fost până acum cel mai dominant echipaj din familia MINI în această ediţie a Dakarului, s-au confruntat cu o zi dificilă la comenzile #303 MINI John Cooper Works Rally. O coliziune cu un camion de-a lungul etapei a făcut ca echipajul să piardă timp semnificativ, dar cei doi s-au luptat, refuzând să cedeze. În final, Mikko a terminat etapa pe poziţia a 37-a, timpul pierdut coborându-l până pe locul al15-lea.

Boris Garafulic (Chile) şi navigatorul Filipe Palmeiro (Portugalia) au fost primul echipaj MINI ALL4 Racing care a ajuns la sosire. Maşina #314 a ocupat locul al 11-lea în etapă şi a urcat pe poziţia a şaptea în ierarhia generală.

Următorul MINI ce a finalizat provocarea de joi a fost #322 MINI ALL4 Racing al echipajului format din Mohamed Abu Issa (Qatar) şi navigatorul Xavier Panseri (Franţa).

Stephan Schott (Germania) şi Paulo Fiuza (Portugalia) au încheiat etapa a zecea pe locul al 16-lea, astfel că cei doi ocupă poziţia a 17-a la general.

A fost o etapă dificilă şi pentru Jakub Przygonski (Polonia) şi Tom Colsoul (Belgia), cei aflaţi la comenzile #316 MINI ALL4 Racing. Dificultăţile de navigaţie au făcut ca echipajul să încheie runda pe poziţia a 27-a, dar cei doi se menţin în Top 10, unde sunt pe locul al optulea.

Sylvio de Barros (Brazilia) şi Rafael Capoani (Brazilia) au încheiat etapa pe locul al 30-lea, iar acum, cu două etape înainte de final, completează Top 20.

Raliul Dakar 2017: poziţiile echipajelor MINI în clasamentul general după etapa 10

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account