VIDEO: AC Schnitzer oferă un pachet de tuning cu 420 CP pentru BMW M240i Coupé

AC Schnitzer propune pentru modelele BMW M240i un pachet de tuning cu 420 CP, suspensii sport, jante și elemente de personalizare. Dar este suficient pentru a-i ispiti pe cei care așteaptă viitorul BMW M2? 

BMW M240i a oferit baza tehnică perfectă pentru crearea unui rival pentru viitorul BMW M2

Noul BMW M2 (G87) va fi dezvăluit în octombrie 2022, iar comercializarea lui va demara în aprilie 2023. Astfel, tunerul din Aachen propune o variantă a lui BMW Seria 2 Coupé (G42) cu specificații ce pot fi tentante pentru cei care nu mai vor să aștepte după modelul din gama BMW M GmbH.

Modelele BMW M240i au fost o bază tehnică perfectă pentru dezvoltarea unei alternative pentru viitorul M2. Modificările sunt propuse atât pentru modelul M240i cu tracțiune la puntea din spate, cât și pentru M240i xDrive cu tracțiune integrală. Acestea au motor de 3 litri, cu 6 cilindri și tehnologie BMW TwinPower Turbo. În varianta de serie propulsorul dezvoltă 374 CP (275 kW) și cuplu maxim de 500 Nm.

Aceste resurse sunt strunite prin transmisia automată Steptronic cu 8 trepte. Și permit demararea de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde în cazul modelului cu tracțiune spate. Iar modelul cu sistem xDrive accelerează până la 100 km/h în 4,3 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

AC Schnitzer a crescut resursele motorului cu 6 cilindri la 420 CP

Creșterea de putere este realizată prin conectarea unei unități de control AC Schnitzer de tip „Plug & Play”. Rezultatul este elevarea resurselor motorului la 420 CP (309 kW) și 600 Nm. Este un nivel de putere care îl depășește pe al fostului BMW M2 Competition, care producea 410 CP.

Totodată, este montat și un sistem de eșapament AC Schnitzer din oțel inoxidabil. Acesta contribuie la performanțele motorului și face mai impresionant timbrul acestuia. Iar ornamentele pentru capetele duble ale evacuării au design „Carbon Sport”.

Tunerul german precizează că tehnologiile sale pentru creșterea performanțelor sunt testate în condiții variate. Probele durează până la 9 luni și cuprind parcurgerea a zeci de mii de kilometrii. Aceste teste se desfășoară atât pe bancul de teste, cât și în trafic de zi cu zi și pe circuite.

Atenția pentru fiabilitate se reflectă în faptul că AC Schnitzer oferă la nivel internațional o garanție de până la 5 ani și 120.000 km pentru modificările care cresc performanțele.

Tunerul nu menționează încă plusul de performanțe adus de cei 420 CP. Însă, în clipul video de mai jos AC Schnitzer detaliază tot pachetul de tuning propus pentru Coupé-urile BMW M240i și M240i xDrive.

Suspensii sport reglate de AC Schnitzer pentru un plus de dinamică, fără a compromite confortul

Atât pentru suspensia standard a modelelor BMW M240i, cât și pentru suspensia M adaptivă care este opțională, AC Schnitzer oferă un kit cu reglaje și mai sportive. Suspensiile AC Schnitzer au fost proiectate special pentru a oferi manevrabilitate pe viraje, în condiții de condus pe circuit.

De altfel, kit-ul oferit de AC Schnitzer poartă un sticker pe care scrie că tehnologia suspensiilor este aprobată pentru circuitul Nürburgring. Acest kit care cuprinde amortizoarele și arcurile sport coboară garda la sol cu 20-25 mm la ambele punți. Iar centrul de greutate scăzut contribuie la un comportament dinamic mai bun.

Însă suspensiile au o calibrare menită să păstreze un nivel de confort adecvat pentru ca modelele M240i modificate de AC Schnitzer să poată fi folosite drept mașini de zi cu zi.

Opțiunile de jante AC Schnitzer

O diversitate de modele de jante AC Schnitzer pot personaliza modelele BMW M240i. Acestea jante de 20 de inch sunt fabricate din aliaj ușor și au variante cu finisări argintii, negre sau bicolore. Jantele sunt oferite și la pachet cu anvelope Michelin și Continental.

În plus, sunt oferite și distanțiere pentru roți care cresc ecartamentele față/spate cu 24 mm.

Elemente pentru personalizarea caroseriei și interiorului

Ca de obicei, AC Schnitzer propune și un pachet de elemente cu rol aerodinamic pentru caroserie. Acesta cuprinde splitter-ul de la baza spoilerului frontal, eleronul pentru portbagaj format din două elemente separate și extensia aplicată la îmbinarea dintre plafon și lunetă.

La interior pot fi montate volanul sport și clapetele pentru schimbarea treptelor de viteză. Acestea sunt decupate cu laser din aluminiu cu grosime de 2 mm. De asemenea, ambianța sportivă poate fi completată de pedalele din aluminiu.

Sursa pozelor și informațiilor: ac-schnitzer.de

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account