Anvelopele originale BMW cu marcaj stea (★) pentru sezonul de iarnă

Anvelopele originale BMW cu marcaj stea

Anvelopele originale BMW cu marcaj stea (★) oferă performanțele optime pentru sezonul de iarnă, fiind concepute și adaptate pentru specificațiile fiecărui model din gama constructorului bavarez.

Aptitudinile dinamice, dar și siguranța și eficiența automobilului, sunt transpuse pe carosabil prin intermediul anvelopelor. Acestea sunt singurele puncte de contact cu solul, astfel încât este crucial să aibă compoziție și design personalizate conform specificațiilor distincte ale fiecărui automobil.

Anvelopele originale BMW se remarcă vizual prin marcajul stea (★). Iar acest simbol este reliefat în designul peretelui lateral al anvelopelor și indică faptul că anvelopele au fost dezvoltate speciale pentru modelele mărcii BMW.

Pentru a descoperi ofertele de preț pentru seturile de roți de iarnă originale BMW vă invităm să vizitați cel mai apropiat dealer autorizat BMW sau să accesași site-ul oficial bmw.ro.

Anvelopele cu marcaj stea (★) sunt dezvoltate de elita producătorilor din domeniu, în conformitate cu standardele premium impuse de BMW

BMW colaborează cu elita producătorilor de anvelope premium pentru a dezvolta și optimiza anvelopele cu marcaj stea (★) dedicate modelelor sale. Așadar, anvelopele originale BMW beneficiază de tehnologiile și standardele de calitate care definesc companii cu tradiție îndelungată, precum Michelin, Bridgestone, Continental, Pirelli, Hankook, Dunlop etc..

De altfel, anvelopele cu marcaj stea (★) sunt variante optimizate și personalizate ale celor mai noi și mai avansate anvelope din gama producătorilor de elită. Dar prezența simbolului stea (★) confirmă că acea anvelopă are specificații, compoziție și design adaptate special pentru fiecare model BMW.

Deci, găsim în piață același model de anvelopă care face parte din gama unui producător premium, cum sunt Michelin, Bridgestone, Continental, Pirelli, Hankook, Dunlop etc.. Dar acestea sunt anvelope cu specificații standard, universale. Totodată, producătorii de anvelope își adaptează anvelopele și pentru alți constructori de automobile. Însă și acele anvelope au caracteristici personalizate pentru autoturismele altor mărci. Și tocmai din acest motiv poartă simboluri diferite.

Drept urmare, numai anvelopele care poartă marcaj stea (★) sunt cele cu specificații create exclusiv pentru modelelor BMW. Iar aceste anvelope originale BMW sunt disponibile în rețeaua dealerilor autorizați BMW sau pot fi achiziționate inclusiv prin intermediul configuratorului din site-ul oficial bmw.ro. Pentru fiecare model BMW este proiectată o diversitate de anvelope pentru vară sau iarnă.

Dezvoltarea anvelopelor cu marcaj stea (★) durează și 3 ani, iar testarea lor se desfășoare inclusiv la centrul creat special de BMW în apropierea Cercului Polar

Pentru ca o anvelopă să fie aleasă de BMW pentru echiparea modelelor sale, aceasta trebuie mai întâi să treacă teste minuțioase, în care se analizează până la 50 de criterii de calitate. Abia apoi anvelopa poate purta simbolul stea (★), care atestă că are performanțe și specificații adaptate modelelor BMW, conform normelor impuse de constructorul bavarez.

Testarea anvelopelor dedicate modelelor BMW se realizează în laboratoare, cu ajutorul simulărilor virtuale, dar și într-o varietate de condiții reale. Anvelopele sunt testate ani de zile atât pe șosele publice, în condiții meteo și zone diverse. De asemenea, BMW testează anvelopele și pe circuitele centrelor de dezvoltare și pe circuite celebre din competițiile de motorsport, precum Nürburgring.

Per ansamblu, proiectarea, testarea și adaptarea anvelopelor pentru fiecare model BMW poate dura chiar și 3 ani. Fiindcă sunt testate și optimizate nu doar pentru automobilele BMW aflate în producție. Ci sunt dezvoltate odată cu viitoarea generație de modele BMW. Așadar BMW testează anvelopele odată cu prototipurile modelelor pe care urmează să le producă în serie.

La fel ca prototipurile BMW, anvelopele trebuie să îndure teste în cele mai necruțătoare și extreme condiții reale. Iar faptul că dezvoltarea durează și 3 ani este benefică, deoarece BMW poate proba calitățile anvelopelor în decursul mai multor sezoane de iarnă.

De altfel, nimic nu poate înlocui testarea în condiții reale. Iar în ceea ce privește testele de iarnă, BMW a construit un centru de cercetare a prototipurilor și anvelopelor chiar lângă Cercul Polar. Este zona Arjeplog din Suedia, unde automobilele și anvelopele trebuie să ofere performanță în cele mai solicitante condiții de iarnă. Temperaturile sunt constant cu zeci de grade sub pragul înghețului. Iar automobilele BMW și anvelopele sunt supuse la probe îndelungate pe trasee acoperite cu zăpadă și gheață, precum și pe circuite improvizate pe lacuri înghețate.

Nano tehnologia, proiectarea virtuală și fantele cu design evolutiv denotă avangardismul anvelopelor originale BMW

Odată cu scăderea temperaturilor sub 7 grade Celsius este recomandată înlocuirea anvelopelor de vară cu acelea proiectate special pentru sezonul de iarnă sau all season. Compoziția anvelopelor pentru sezonul cald diferă față de cea a anvelopelor pentru sezonul rece. Concret, compoziția anvelopelor de vară devine dură pe măsură ce temperaturile scad, fiindcă este concepută să oferă maximum de aderență, precum și un nivel eficient de rezistență la înaintare, în condițiile temperaturilor ridicate. În schimb, anvelopele de iarnă sunt concepute întocmai pentru a-și păstra elasticitatea când mercurul din termometre scade și cu zeci de unități sub pragul de 0 grade Celsius.

BMW echipează modelele sale cu anvelope de iarnă a căror compoziție este adecvată sezonului de iarnă. În acest scop sunt folosite cele mai avangardiste tehnologii de proiectare. De exemplu, silica este un compus care dictează elasticitate anvelopelor. Iar dozarea cantității de silica și distribuirea ei uniformă sunt realizate cu o precizie foarte înaltă datorită folosirii nano tehnologiei (așa cum întâlnim de exemplu în cazul anvelopelor Bridgestone). De altfel, nano tehnologia a contribuit la evoluții majore într-o multitudine de domenii, nu doar în industria auto, deoarece permite perfecționarea la nivel de compuși a fiecărui material.

Optimizarea compușilor din anvelope la nivel de molecule are efecte benefice și pentru protejarea mediului înconjurător. Pentru că ponderea negrului de fum din anvelope a putut fi redusă substanțial.

Un rol important în optimizarea anvelopelor îl joacă și proiectarea virtuală. Această metodă permite producătorilor de anvelope precum Hankook să facă un număr mare de simulări și calcule pentru compoziția și designul anvelopelor.

Designul benzii de rulare este rândul său definitoriu pentru aderența, distanța de frânare, performanțele dinamice, rezistența la rulare și consumul de combustibil (sau energie, în cazul mașinilor electrice) pe care le oferă anvelopelor.
Pentru sezonul de iarnă anvelopele trebuie să inclusă în banda de rulare un număr crescut de fante și caneluri. Unele sunt adânci pentru a permite disiparea rapidă a apei, ceea ce evită producerea efectului de acvaplanare. Designul anvelopelor de iarnă este completat de blocurile asimetrice și multitudinea de fante de siping (care au decupaj în zig-zag). Acest design elaborat are rolul de a păstra aderența pe zăpadă și gheață.

Există chiar și anvelope cu fante care au design evolutiv, așa cum întâlnim la modele produse de Michelin sau Pirelli. Dimensiunile fantelor cu design evolutiv cresc simultan cu tocirea cauciucului. Sau există fante ascunse care apar pe măsură ce se atinge un anumit grad de uzură al anvelopei. Este o soluție de design menită să mențină performanțele anvelopei până la un nivel cât mai avansat de uzură a benzii de rulare.

Și structura anvelopelor este un factor important. Acestea au ranforsări speciale care reduc deformarea cauciucurilor. Rezultatul este stabilitate direcțională sporită, dar și o rezistență la rulare mai eficientă. Îmbunătățirile aduse la aceste două capitole se reflectă în consumul mai mic de combustibil sau energie.

Standardele premium ale mărcii BMW impun și un confort pe măsură. Iar reducerea zgomotului de rulare este un capitol căruia îi este acordată o atenție deosebită mai ales în era automobilelor cu propulsie electrică. Aceste mașini au o propulsie foarte silențioasă, ceea ce scoate în evidență zgomotul anvelopelor. Atenuarea sunetului produs de contactul dintre anvelope și carosabil s-a obținut prin perfecționarea designului. Dar unele modele de anvelope pe interiorul benzii de rulare și straturi de material pentru antifonare.

Eticheta UE certifică standardele de performanță ale anvelopelor originale BMW cu marcaj stea (★)

Toate anvelopele comercializate în Uniunea Europeană (UE) poartă obligatoriu o etichetă specială, care oferă clienților cotații clare despre performanțele acestora. Eticheta este o certificare independentă a standardelor înalte pe care le respectă anvelopele originale BMW cu marcaj stea (★).

Pe eticheta conformă cu normele impuse de Uniunea Europeană (UE) sunt înscrise clasele de performanță pentru factorii esențiali: aderența pe carosabil ud, zgomotul de rulare (exprimat în decibeli) și eficiența energetică. Pentru fiecare dintre aceste categorii, cel mai înalt nivel de performanță este înscris în Clasa A. Aceste clasificări sunt foarte utile pentru clienți, fiindcă reprezintă repere clare despre performanță. Iar pe baza acestora clienții pot alege cele mai bune anvelope, în funcție de bugetul de care dispun.

Pe eticheta UE sunt înscrise și simbolurile care confirmă pentru ce sezon sau condiții este adecvat fiecare model de anvelopă. Concret, anvelopele de iarnă se disting prin faptul că pe eticheta lor este înscris simbolul 3PMSF (3 Peaks Mountain Snow Flake). Acest simbol este dedicat anvelopelor care au design și compoziție certificate pentru tracțiune și siguranță în condiții de zăpadă și gheață.

De asemenea, anvelopele pot purta și simbolul M+S, care atestă că acestea au fost proiectate pentru a oferi performanță pe suprafețe acoperite cu noroi și zăpadă. În România sunt recunoscute drept anvelope de iarnă și cele care poartă unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”. Și, conform Ordonanței de Guvern nr. 5 din 2011, echiparea automobilelor cu anvelope de iarnă este obligatorie în țara noastră când se circulă pe carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, fără a se preciza un interval din perioada anului.

Anvelopele cu marcaj stea (★) beneficiază de asigurare timp de 36 de luni din partea dealerilor autorizați BMW

Achiziționarea anvelopelor originale BMW cu marcaj stea (★) reprezintă o investiție în calitate. Iar în acest sens, dealerii autorizați BMW oferă asigurare de 36 de luni pentru anvelopele cu simbol stea, ceea ce reflectă încrederea în faptul că aceste anvelope originale BMW vor da dovadă de anduranță. De asemenea, un avantaj îl reprezintă și faptul că dealerii autorizați BMW oferă asigurare și pentru anvelopele cu marcaj stea (★) care au fost cumpărate după achiziționarea autoturismului.

Asigurarea care însoțește anvelopele cu marcaj stea (★) oferă despăgubiri pentru uzură produsă într-o varietate de cazuri. Lista de situații prevăzute de asigurarea BMW include deteriorările cauzate de obiecte ascuţite (cum ar fi un cui sau sau o sticlă spartă), precum și deteriorările produse de lovirea bordurii (fără daune la suspensie și șasiu, precum și fără fisurarea jantei). Totodată, clienții beneficiază de rambursare și dacă daunele sunt provocate de acte de vandalism sau dacă aceste anvelopele sunt furate.

Rambursarea acoperită de asigurare este de până la 100% din valoarea anvelopelor, în primul an după achiziționare acestora. Apoi, în al doilea an se rambursează până la 75%, urmând ca în al treilea an cuprins de asigurare dealerii autorizați BMW să ofere drept rambursare până la 50% din prețul anvelopelor.

Vă invităm să descoperiți toate condițiile pentru asigurarea acordată anvelopelor originale BMW, accesând site-ul oficial bmw.ro.

Jantele originale BMW beneficiază de tehnologii de vopsire care rezistă și la condițiile de uzură din timpul iernii

Dealerii autorizați BMW propun clienților o gamă amplă de jante originale BMW pentru configurarea seturilor de roți, pentru orice sezon. Iar un atu esențial este faptul că jantele originale BMW beneficiază de tehnologii de vopsire care au un nivel înalt de rezistență și față de condițiile de uzură care sunt sporite în timpul iernii.

Cele mai avansate tehnologii din industrie sunt folosite pentru producerea jantelor originale BMW. Acestea sunt fabricate din aliaje care asigură robustețe și sunt totodată cât mai ușoare, ceea ce avantajează consumul de combustibil/energie, dar și comportamentul dinamic.

Un etalon de calitate îl reprezintă și tehnologia de vopsire a jantelor originale BMW. Este vorba despre cea mai avansată tehnologie de vopsire multistrat. Aceasta este ultra rezistentă la uzură, dar permite și personalizarea jantelor. Astfel, gama de jante originale BMW se distinge prin numeroasele opțiuni cromatice. Clienții pot alege jante cu nuanțe argintii, negre, sau gri și aurii ca în cazul modelelor proiectate de divizia BMW M GmbH. De asemenea, pot fi alese jante cu cromatică bicoloră, cu finisaj lucios sau mat.

Dar pentru toate aceste alternative cromatice tehnologie de vopsire asigură rezistență la uzură. Fiindcă vopsirea multistrat nu permite crăparea vopselei la temperaturi extreme, fie arșiță sau îngheț. Peste janta din aliaj ușor este aplicat un strat de pulbere cu duritate crescută. Apoi urmează stratul de vopsea colorată. Iar peste acesta este aplicat un strat de lac cu o compoziție menită să ofere un nivel ridicat de rezistență la zgârieturi, mătuire și lovituri. Toate aceste caracteristici reprezintă avantaje iarna, când șoselele sunt acoperite cu gheață dură, murdărie și sarea care este folosită pentru dezghețarea carosabilului.

Cu alte cuvinte, jantele originale BMW cu design sofisticat, ideal pentru sezonul de vară, pot fi folosite și pe timp de iarnă cu anvelope potrivite acelui sezon. Iar vopseaua lor va suporta condițiile aspre.

BMW oferă o gamă variată de jante cu design original pentru toate modelele sale. Sunt jante cu aspect care se încadrează armonios în limbajul estetic al modelelor BMW. Iar catalogul include modele pentru un spectru de bugete și preferințe estetice. Sunt jante care arată elegant, avangardist sau sportiv. Exemple sunt jantele sportive din catalogul de accesorii M Performance, sau jantele exclusiviste din gama BMW Individual. De asemenea, BMW a conceput jante cu design aerodinamic, care contribuie la optimizarea consumului de energie în cazul mașinile electrice (sau combustibil, pentru automobilele cu motoare termice).

Puteți descoperi și online gama de jante originale BMW, precum și seturile de roți din echiparea de serie sau opțională a modelelor BMW, accesând configuratorul din site-ul bmw.ro.

Configuratorul din site-ul bmw.ro facilitează găsirea și comandarea rapidă a anvelopelor cu marcaj stea (★) pentru fiecare model BMW și pentru fiecare sezon

Desigur, puteți contacta sau vizita cel mai apropiat dealer autorizat BMW, pentru a comanda anvelopele cu marcaj stea (★) compatibile cu propriul model BMW. Însă, sunt suficiente și doar câteva click-uri pentru găsirea anvelopelor dedicate fiecărui model BMW. Achiziționarea se realizează facil și rapid, accesând configuratorul virtual de accesorii și roți din site-ul bmw.ro.

Utilizatorii trebuie mai întâi să selecteze modelul BMW și anul de producție. Fiindcă din acest configurator clienții pot achiziționa anvelope atât pentru generația actuală de modele BMW, cât și pentru cele din generațiile anterioare. Apoi, configuratorul afișează specificațiile și prețurile pentru varietatea de anvelope cu simbol stea (★) care se potrivesc cu modelul BMW selectat. CLICK AICI pentru a vedea și pachetele BMW Service 5+ oferite de dealerii autorizați ai mărcii bavareze, cu prețuri avantajoase pentru întreținerea și repararea modelelor BMW mai vechi de 5 ani.

Totodată, în configurator sunt expuse și seturile de roți și marea diversitate de jante originale BMW. Iar configuratorul ajută utilizatorii să vadă concret cum arată modelele BMW echipate cu aceste modele diferite de jante. Ilustrarea modelelor BMW în acest configurator virtual este realistă și detaliată. Deoarece se pot selecta și culoarea mașinii și pachetul de design al acesteia (fie el M Sport, xLine etc.). Așadar, clienții pot să își personalizeze automobilul știind exact cum se potrivește fiecare model de jantă. Iar opțiunile numeroase de jante și anvelope se adresează unui spectru de bugete, pentru modele BMW noi, sau care au ieșit din producție.

De asemenea, configurarea seturilor de roți este ușoară, deoarece configuratorul afișează anvelopele cu dimensiuni care corespund fiecărui model de jantă selectat de utilizator. Varietatea de anvelope este împărțită în categorii, în funcție de sezonul pentru care sunt adresate. Nu în ultimul rând, configuratorul din site-ul bmw.ro include pentru anvelopele de iarnă cu marcaj stea (★) și indicații care confirmă dacă acestea sunt compatibile cu lanțurile de zăpadă.

CLICK AICI pentru a accesa configuratorul online din site-ul bmw.ro, din care puteți selecta anvelopele cu marcaj stea (★) și jantele originale BMW. 

Dealerii autorizați BMW oferă servicii specializate pentru montarea anvelopelor și verificarea tehnică a mașinii

Aparent, schimbarea anvelopelor este doar o operațiune de rutină. Dar montarea lor de către tehnicieni specializați este esențială. Deoarece siguranța rulării, consumul de combustibil și performanțele automobilului depind de montarea precisă a anvelopelor. La fel, montarea inexactă a roților conduce și la uzura excesivă a anvelopelor.

Montarea corectă a roților nu înseamnă doar fixarea și echilibrarea corectă. Automobilele moderne sunt echipate cu diverse sisteme de monitorizare a presiunii în anvelope. Sunt senzori de presiune montați direct pe jantă. Sau se monitorizează informațiile de la senzorii sistemului ABS. Cert este că pentru calibrarea corectă și precisă a acestor senzori este necesară aparatură specializată. În service-urile dealerilor autorizați BMW se folosește aparatură de diagnosticare concepută special pentru modelele constructorului bavarez. Iar tehnicienii urmează proceduri de lucru impuse de BMW la nivel internațional și urmează frecvent cursuri de instruire și specializare. Toate acestea reflectă standardele premium ale mărcii BMW, inclusiv în ceea ce privește serviciile de montare a roților.

Calitatea serviciilor o denotă și faptul că, odată cu schimbarea roților, tehnicienii BMW verifică nivelul de uzură al anvelopelor, precum și funcționarea sistemului sistemului de frânare. Sunt proceduri de verificare tehnică recomandate nu doar pentru că se schimbă condițiile meteo, ci și pentru că anvelopele de iarnă sunt utilizate ani la rând. Sunt utilizate câteva luni, iar apoi stau depozitate în diverse condiții. Drept urmare, este indicată verificarea pentru a nu se omite perforări, gâlme sau urme de uzură care pot afecta siguranța.

De asemenea, tocirea benzii de rulare nu trebuie să fie excesivă. În țările europene se recomandă sau se impune ca adâncimea canelurilor din banda de rulare să nu fie mai mică de 1,6 mm în cazul anvelopelor de vară și 4 mm pentru cele de iarnă. Este important ca adâncimea fantelor din anvelope să respecte aceste cerințe, deoarece sub pragurile menționate scade capacitatea anvelopelor de a disipa apa și a oferi aderență pe zăpadă.

Diagnosticarea digitală a anvelopelor originale BMW

În Europa, toate automobilele noi trebuie să fie echipate cu senzori care măsoară presiunea în anvelope, tocmai pentru că rularea cu pană, uzură avansată sau presiune neadecvată va afecta siguranța, consumul, abilitățile dinamice și, implicit, plăcerea condusului.

Însă BMW a dezvoltat aceste tehnologii de monitorizare a presiunii în anvelope, automobilele sale având funcții mult mai detaliate, care aduc un plus de siguranță și utilitate. Informațiile de la senzorii anvelopelor sunt transpuse într-o comunicare detaliată. Adică automobilele BMW comunică șoferului nu doar presiunea în anvelope, ci și notificări despre starea de uzură, precum și o estimare a duratei de utilizare pe care o mai poate susține fiecare anvelopă. Aceste informații sunt afișate în instrumentarul de bord al automobilului, dar și în aplicația My BMW, prin care smartphone-ul șoferului este mereu conectat la automobil.

Conectivitatea permite ca șoferii modelelor BMW să fie atenționați în timp util despre stadiul de uzură al anvelopelor. Astfel se poate evita producerea penelor. Iar tot conectivitatea face rapidă și ușoară verificare anvelopelor de exemplu înainte de plecarea într-o călătorie îndelungată sau în vacanță.

Funcțiile de digitalizare facilitează și diagnosticarea anvelopelor cu marcaj stea (★) în service-urile autorizate BMW. Anvelopele originale BMW poartă pe lângă simbolul stea și un cod QR. Tehnicienii service-urilor partenere BMW pot scana acest cod și astfel află presiunea din anvelope, dar și specificațiile detaliate ale anvelopelor, care cuprind și informații despre producătorul lor, dimensiunile și data de producție. Este încă o măsură prin care se verifică și autenticitatea anvelopelor.

Serviciul de depozitare al jantelor este oferit de către dealerii autorizați BMW indiferent de sezon

Depozitarea anvelopelor nu este facilă pentru orice posesor de mașină. Iar păstrarea lor în condiții bune este importantă pentru durata de utilizare. Din acest motiv, dealerii autorizați BMW oferă clienților și serviciul de depozitare a anvelopelor în condiții optime. Spațiile și procedurile de depozitare nu permit ca anvelopele și jantele să fie afectate de praf, murdărie, zgârieturi, umiditate și temperaturi extreme. Acest serviciu de depozitare este disponibil indiferent de sezon. Și contribuie la buna îngrijire a seturilor de roți, ceea ce înseamnă că utilizarea lor este îndelungată și implicit investiția în anvelope și jante de calitate este protejată.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account