Audi A8 declară război în segmentul premium

Audi A8 2017

Cea de-a patra generație a lui Audi A8 va fi lansată în 2017, ca primul vehicul al mărcii cu tehnologie de conducere autonomă. Presa germană dezvăluie mai multe detalii despre mult așteptatul sedan premium.

Începe o nouă luptă în segmentul auto premium. Bătălia se dă tocmai în vârful iceberg-ului, între modelele de top ale mărcilor nemțești, în special între noul BMW Seria 7 și viitorul Audi A8. După cum vă imaginați, lupta este destul de acerbă. Ambele modele sunt vârf de gamă și sunt blindate cu cele mai recente tehnologii dezvoltate de producătorii nemți, la care se adaugă un design nou și un interior ce va redefini noțiunea de lux. Despre noul BMW Seria 7 ați citit deja toate detaliile și ați aflat specificațiile tehnice (dacă nu, le găsiți aici și aici). Dar cu ce se va confrunta noul model al bavarezilor? Ce pregătește Audi?

Audi A8 2017

Viitorul Audi A8 impresionează în primul rând printr-un design complet nou, inspirat din conceptul Audi Prologue, cu o grilă hexagonală supradimensionată, faruri ușor alungite și stopuri unite de o bandă tip led. Liniile sunt mult mai fluide și mai futuriste decât cele de pe modelul anterior, fapt ce conferă și mai multă eleganță modelului. Viitorul Audi A8 va fi combinația perfectă între dinamică (linii fluide, siluetă coupe, roți mari, tracțiune integrală quattro etc.) și prestigiu.

Audi A8 2017

Jurnaliștii nemți spun că funcția de condus cu pilot asistat va lucra cu o rețea extinsă de camere, radare, și senzori cu ultrasunete și laser, facând posibile recomandările de conducere anticipatorii bazate pe situația actuală de trafic, permițând economii de combustibil de până la 10%. Noul A8 va cuprinde, de asemenea, cele mai recente tehnologii și la interior, începând cu bordul virtual care a debutat anul trecut pe noul Audi TT, butoane și suprafețe cu touchscreen și o tabletă multi-funcțională Audi, care va înlocui binecunoscutul sistem MMI.

În ceea ce privește performanțele, va fi oferit un nou motor diesel V6, care va produce 286 CP și 620 Nm de cuplu. În plus, pentru o eficiență sporită și reducerea emisiilor de CO2, Audi va implementa pe toate motoarele diesel un turbocompresor acționat electric. Motorul pe benzină W12 de 6.0 litri va fi revizuit și va produce 577 CP și un cuplu de 800 Nm, iar sistemul Quattro de tracțiune intergală va fi disponibil standard pe toate tipurile de motorizare.

Și cu siguranță asta nu este tot. Noutățile vor continua să apară.

Sursă: Autobild.de

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account