Gerovital
Gerovital
Gerovital

BMW M235i vs. Mercedes A45 AMG – Final countdown

BMW M235i vs Mercedes A45 AMG

Odată cu trecerea timpului și cu înaintarea în vârstă, se spune că spiritul ludic începe să pălească pentru ca mai apoi să se stingă de tot. Dar nu este adevărat, așa-i?  Mai ales când este vorba de mașini. Dacă la vârsta de 2-3 ani ne jucam cu mașinuțele și eram extrem de încântați de colecția pe care o aveam în dotare, acum, când am crescut, simțim nevoia să actualizăm acest sentiment „in real life”. Doar că alegerea nu se mai face în funcție de culoare și model, ci apar mai multe necunoscute în ecuație: motorizare, transmisie, consum, întreținere, etc. Dar dacă, să zicem, ar trebui să alegem dintre doar două modele? Spre exemplu BMW M235i și Mercedes A45 AMG. Care este cea mai potrivită? De ce BMW M235i? De ce Mercedes A45 AMG? Cum? Unde? Se nasc o grămadă de întrebari în urma alăturării celor două modele.

BMW M235i și Mercedes A45 AMG nu ar putea fi mai diferite unul față de celălalt. M235i dispune de o tracțiune spate, pe când A45 AMG este dotat cu tracțiune integrală; unul are motor în șase cilindri în linie, celălalt patru; unul de 3.0 litri altul de 2.0 litri. În schimb, ambele se adresează aceluiași tip de șofer – sportiv ,care se hrănește cu adrenalină.

BMW M235i vs Mercedes A45 AMG

BMW M235i este una dintre puținele mașini pe care ni le dorim să fie ale noastre; la care visăm și am da orice să o avem parcată în garaj. Și asta din cauza dotărilor de sub capotă: un  motor de șase cilindri în linie cu injecție directă, ce dezvoltă 326 CP la 5.800 de rotații pe minut.

BMW M235i vs Mercedes A45 AMG

Mercedes A45 AMG își ascunde foarte bine caracterul nărăvaș în spatele designului tineresc și cu toate acestea este hatchback-ul cu cel mai puternic motor în patru cilindri din producția de serie, care livrează nu mai puțin de 360 CP la 6.000 de rotații pe minut. Cu siguranță nu ne-ar încurca prin garaj.

Dar ce se întamplă când sunt puse față în față pe circuit? Jurnaliștii auto de la publicația britanică Autocar au aflat răspunsul. Noi îl știam deja.

Sursă: Autocar

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account