BMW se gandeste sa construiasca o fabrica in Brazilia

Cresterea de 50% a cotei de piata in conditiile expansiunii puternice a pietei braziliene i-a facut pe cei de la BMW sa se gandeasca la strategia lor de expansiune pe viitor. Potrivit Reuters, BMW ia in calcul posibilitatea de a construi o uzina in Brazilia, pentru a raspunde mai bine nevoilor pietei.

BMW a inregistrat anul trecut vanzari de 10.000 unitati in Brazilia, dar ritmul de crestere il depaseste cu mult pe cel inregistrat pe pietele mai mature ale BMW.

“Pentru noi totul este legat de semnificatia si dimensiunea pietei, deoarece credem ca are un viitor maret. Dezvoltarea Braziliei in ultimii zece ani este impresionanta” a declarat Frank-Peter Arndt, directorul BMW de productie, in cadrul conferintei anuale ce a avut loc marti.

Uzina din Brazilia ar fi una de asamblare de tip “complete knock-down” (CKD), in care componentele ar fi aduse din Germania sau de la alte uzine care construiesc componente primare, iar apoi asamblate local. BMW opereaza in acest moment uzine similare in Egipt, India, Indonezia, Malaezia, Rusia si Thailanda. S-ar putea ca in India sa se construiasca chiar o a doua uzina.

Potrivit lui Arndt, atunci cand volumul de vanzari va atinge 100.000 unitati, BMW va incepe sa se gandeasca la productia locala integrala si la obtinerea de componente tot de pe plan local.

[Sursa: Reuters via Automobile Mag ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account