BMW XCite – un nou jucător în clasa mini-SUV

BMW XCite

BMW XCite sau BMW Seria 1 Cross Sport ar putea apărea pe piață cel târziu în 2018 și este răspunul BMW în această nouă clasă a mini-SUV-uilor care ar putea la fel de bine să se denumească „crosshatch”. Conform publicației Automobile Mag, BMW se pregătește să lanseze un nou model de nișă, menit să concureze cu Mercedes-Benz GLA, dar și cu un posibil Audi TTQ.

BMW XCite

BMW XCite va împărți platforma cu viitorul X1

Noul BMW X1 își va face apariția în a doua jumătate a acestui an și va fi construit pe noua platformă UKL, fiind practic o mașină cu tracțiune față, deși, ca și în cazul lui Mercedes-Benz GLA, vor exista și versiuni cu tracțiune integrală. BMW XCite va prelua această platformă și se va situa sub viitorul BMW X1 în cazul dimensiunilor. Mai compact și mai ușor, viitorul BMW XCite este menit să extindă gama viitoarei generații a modelului BMW Seria 1, o generație ce va fi și ea lansată în 2018. La fel ca și viitorul BMW X1, cea de-a treia generație a BMW-ului Seria 1 – programată pentru apariție în 2018 – va renunța la tracțiunea spate în favoarea tracțiunii față, urmând astfel linia principalilor rivali: Audi A3 Sportback și Mercedes-Benz Clasa A.

BMW XCite

Ilustrat: BMW X4 Concept prezentat în 2013

BMW XCite va avea două versiuni de caroserie

Cel mai probabil, viitorul mini-SUV bazat pe noua platformă UKL, va putea fi configurat în două variante de caroserie: un crosshatch practic și funcțional, cu cinci portiere, dar și o versiune „coupe”. Rețeta aceasta a dovedit deja că are succes, iar Range Rover Evoque este cel mai bun exemplu în acest sens. MINI Countryman și MINI Paceman sunt un altul. La capitolul motorizări, BMW XCite va putea fi echipat cu propulsoare cu trei sau patru cilindri, atât diesel, cât și benzină, iar transmiile disponibile vor fi atât manuale, cât și automate.

BMW XCite

Ilustrat: BMW X4 Concept prezentat în 2013

BMW XCite: „urban, neconvențional, proaspăt”

Conform publicației Automobile Mag, pe hârtia internă ce le-a ajuns pe mâini, în dreptul viitorului BMW XCite sunt trecute o serie de adjective precum urban, neconvențional, proaspăt, agresiv și curajos. Tot ce știm noi e că BMW XCite ar putea deveni un mare succes, mai ales dacă aruncăm un ochi în curtea rivalilor de la Mercedes. Cu atât mai mult din moment ce modele precum Nissan Juke sau Citroen Cactus se bucură de multă atenție din partea publicului urban.

BMW XCite

Ilustrat: BMW X4 Concept prezentat în 2013

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account