Interviu cu Nader Faghihzadeh – Băiatul bun care a desenat un BMW rău.

Am stat de vorbă la Frankfurt cu omul care, dintr-o idee pusă pe hârtie sub forma unui desen, a dat naștere noului BMW Seria 7. Nader îl mai cheamă.

Nader Faghihzadeh este omul responsabil cu designul exterior al noului BMW Seria 7, sarcină care a venit după ce a fost responsabil cu designul interior pentru vechiul Seria 7. Sună ciudat ca un designer care se ocupa de imaginea interioarelor să treacă la un job care necesită cu totul altă abordare și îndemânare, dar lucrurile nu stau deloc așa. Un designer trebuie să știe să-și exprime ideile printr-o formă de artă, iar ideile nu trebuie să rămâne fixe. Dacă ne uităm la designul vechiului BMW Seria 7 observăm că la exterior este foarte masiv și brutal, dar la interior formele curg foarte frumos, dând senzația de plutire și lejeritate. Cineva de la BMW trebuie să fi remarcat talentul lui Nader pentru că i-a oferit oportunitatea de a se face remarcat prin designul exterior al noului BMW Seria7.

Nader-Faghihzadeh-BMW-7-Series-2

Faptul că atârnă foarte multă responsabilitate pe umerii săi  se vedea și în atitudinea lui. În timpul cât ni l-a acordat la Frankfurt pentru acest interviu s-a comportat ca un proaspăt absolvent, nu foarte sigur pe el, uneori aproape timid. Totuși am putut observa că este foarte mândru că a ajuns până aici prin munca lui, aprecia faptul că i se pun întrebări referitoare la ideile sale și a făcut tot posibilul să ne explice cum stă treaba cu designului noului Seria 7 folosind un limbaj care să fie înțeles de toată lumea. Ce am reținut noi din spusele lui este că un BMW Seria 7 trebuie să aibă o anumită prezență pe stradă, să arate masiv și mecanic, dar totodată să pară ușor, zvelt și, bineînțeles, scump. Totodată ne-a mărturisit și care ar fi configurația sa ideală (ori cea mai cool) pentru un BMW Seria 7. Mai multe aflați în interviul video de mai jos.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account