Mercedes-Benz GLS vine cu variante cu ampatament lung și coupe

Mercedes-Benz GLS

Mercedes-Benz prospectează piața în vederea lansării noului Mercedes-Benz GLS.

Constructorul din Stuttgart își propune să acapareze o parte cât mai mare din piața SUV-urilor și adoptă metoda celor de la BMW – cât mai multe SUV-uri și crossovere, în marimi și forme diferite, pentru toate segmentele și categoriile de vârstă. Conform spuselor lui Wolf-Dieter Kurz, vice-președinte de produs pentru SUV-uri și mașini sport în cadrul Mercedes-Benz, mai multe modele se vor alătura line-up-ului deja existent. Pe lângă proaspătul lansat GLE Coupe și viitorul GLC Coupe, în familia de „SUV-uri coupe” Mercedes-Benz, este posibil să se mai alăture și un Mercedes-Benz GLS Coupe, derivat din versiunea facelift a lui GL (acum denumit GLS). Wolf-Dieter Kurz spune că ar avea mai mult sens existența unui „coupe” pe un model mare, precum GLS, decât pe GLA, care este prea mic și are un plafon înclinat – fapt ce ar afecta foarte mult confortul pe locurile din spate.

Pe lângă această versiune „coupe” care, aparent, este la mare căutare, Mercedes-Benz GLS este posibil să apară și într-o versiune de lux, cu ampatament lung. Chiar dacă în luna aprilie a acestui an Ola Källenius, directorul de marketing și vânzări Mercedes-Benz, a spus că versiunea GLS Maybach nu va fi lansată prea curând, acum Kurtz admite că o versiune de lux ar putea fi produsă în generația viitoare. Aceasta ar dispune de un ampatament lung și de un interior prelucrat de divizia de lux Mercedes-Maybach. Oricum ar fi, apariția modelului Mercedes-Maybach GLS este iminentă, având în vedere SUV-urile de lux care vor asalta piața în curând – Bentley Bentayga, Maserati Levante și Lamborghini Urus.

Amintim că Mercedes-Benz are planuri și mai mari cu line-up-ul său de SUV-uri. Ei plănuiesc și lansarea unui SUV cabrio, astfel încât gama să fie completă. Până atunci, însă, versiunea normală Mercedes-Benz GLS va fi lansată spre sfârșitul acestui an, urmând să intre în showroom-uri în luna decembrie.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account