Gerovital
Gerovital
Gerovital

Mini implineste saptamana aceasta 50 de ani

Celebrul Mini implineste zilele acestea o jumatate de secol.

Considerat revolutionar la iesirea sa pe piata in august 1959, autoturismul Mini a devenit foarte repede o adevarata icoana a anilor 60 si un extraordinar succes comercial. Mini s-a nascut din provocarea lansata de constructorul britanic BMC inginerului Alec Issigonis : sa creeze o masina cat mai compacta posibil fara ca performantele si confortul sa aiba de suferit.

Specialistul hotaraste sa monteze un motor transversal si sa plaseze cutia de viteze dedesubt. Minune: pasagerii si bagajele raman cu 80 la suta din suprafata. Si inca o minune: masinuta se impune de trei ori in rally-ul de la Monte Carlo, iar vanzarile explodeaza. Vedete ca John Lennon, Peter Sellers si Steve McQueen fac o adevarata pasiune pentru Mini. La fel si regizorii vremii, caci masinuta poate fi vazuta in `Magical Mystery Tour` al Beatles-ilor, in 1967 sau in `The Italian Job` in 1969 si-apoi in 2003, intr-o versiune moderna.

mini_50-years_logo

Modelul ajunge sub umbrela Rover, care, la randul sau, ajunge în 1994 in portofoliul BMW. Ultimul Mini iese din uzina pe 4 octombrie 2000. Un bilant indica insa cinci milioane si jumatate de vehicule vandute, iar BMB se simte obligat să resusciteze marca in vara lui 2001. Succesul este urias, iar exemplarul cu numarul un milion iese din uzina in aprilie 2007. Doar criza avea sa tempereze acest elan: BMW a anuntat in februarie o reducere cu 19% a numarului de angajati ai uzinei Mini, din apropiere de Oxford.

[Sursa Money]
BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account