Modelul BMW Megacity va fi lansat in 2013 – detalii complete

P90059906

La Salonul auto de la Beijing, BMW a oferit mai multe informatii despre vehiculul electric Megacity. Programat pentru lansare in 2013, Megacity va fi un vehicul cu cinci locuri, pozitionat in clasa automobilelor gen VW Golf. Masina va avea propulsie spate si motor amplasat posterior.

Vehiculul Megacity va fi o masina urbana cu zero emisii poluante, destinata regiunilor metropolitane ale lumii. In prezent este dezvoltat in cadrul proiectului i.

Masina este construita folosind materiale din fibra de carbon, si in ciuda zvonurilor initiale ce mentionau un model Seria 0, vehiculul Megacity va fi promovat ca marca de sine statatoare. BMW este de parere ca a gasit o modelitate total radicala de a produce caroserie de tip monococa din fibra de carbon, la costuri scazute si perfect compatibila cu productia de serie, ce va reduce semnificativ greutatea vehiculului Megacity, imbunatatind nu doar autonomia de drum cat si acceleratia.

Se spune ca autonomia de drum va fi in jurul a 260 km.

Este de asteptat ca atat eficienta aerodinamica cat si caroseria din fibra de carbon sa reprezinte mari realizari in ce priveste costurile dar si potentialul de productie in masa.

La Megacity, incetinirea va fi foarte rapida cand acceleratia nu mai este actionata, pentru a imbunatati regenerarea bateriei, fapt similar modelului MINI E.

Trenul de rulare ce echipeaza Megacity va fi bazat pe a doua generatie a sistemului electric utilizat la modelul hibrid BMW ActiveE, dezvaluit la inceputul anului la Detroit. Trenul de rulare este mai eficient decat sistemul utilizat pe MINI E in ce priveste autonomia, acceleratia si bateria

In cadrul parteneriatului sau cu SB LiMotive, BMW intentioneaza sa vanda masina impreuna cu bateria sa.

BMW cocheteaza cu ideea introducerii vehiculelor electrice pentru uz zilnic de la mijlocul anului 2009, cand a lansat un test global implicand peste 600 modele. In timpul fazei de testare, circa 50 masini MINI E vor fi si ele livrate in 2010 clientilor din China.

BMW a declarat de asemenea ca in prezent experimenteaza cu o noua versiune electrica a scooter-ului sau electric C1.

[Sursa: Autocar ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account