E oficial: Viitorul BMW Seria 7 va avea versiune 100% electrică

În cadrul raportului anual, constructorul bavarez a anunțat oficial că viitoarea generație a limuzinei BMW Seria 7 va fi oferită inclusiv cu o propulsie pur electrică.

BMW subliniază că propulsie electrică va completa o gamă de motorizări variată: „Nava-amiral a mărcii BMW va oferi clienţilor şi <<Power of Choice>> şi este pregătită să fie disponibilă cu patru tipuri diferite de trenuri de rulare: pe lângă modelele cu motorizări diesel sau pe benzină foarte eficiente, dar şi sistem de propulsie plug-in hybrid, în premieră va exista şi un model full electric, care va fi echipat cu a cincea generaţie de tren de rulare electric.”

Încă nu au fost oferite specificații tehnice, însă BMW a menționat în repetate rânduri că a cincea generație a propulsie BMW eDrive va asigura autonomie de peste 600 km. În cazul modelului BMW i4, care va debuta în 2021, este punctat acest plafon.

De asemenea, zvonurile vehiculate până în prezent spun că versiunea electrică a noului BMW Seria 7 va livra o putere mult superioară celor 530 CP anunțați oficial pentru BMW i4. Un reper în acest sens a fost furnizat chiar de către BMW, când a prezentat anul trecut prototipul Seriei 5 căreia i-a fost adaptată o propulsie electrică de 720 CP (530 kW). Propulsia prototipului BMW Power BEV oferă tracțiune integrală, fiind configurată din două motoare care animează roțile punții posterioare și un motor pentru roțile punții frontale. BMW menționează că BMW Power EV reușește sprintul 0-100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

Așadar, chiar și dacă modelul Seria 7 electric va avea specificații ceva mai temperate decât prototipul BMW Power EV, ne putem aștepta la valori egale sau superioare gran coupe-ului i4. Nivelul de putere foarte ridicat nu este doar un moft, ci și o necesitate, luând în considerare greutatea pe care o adaugă propulsiile electrice. De exemplu, BMW a comunicat faptul că bateria lui i4 cântărește 500 kg. Asta după eforturi serioase de reducere a greutății sale.

Totodată, având în vedere incertitudinea privind continuarea producerii motorului V12, BMW ar putea desemna drept vârf de gamă versiunea electrică a noului BMW Seria 7. Iar asta nu ar fi împotriva trendului, având în vedere modelele concurente.

Jaguar a confirmat că noua generație a limuzinei XJ, care va debuta anul acesta, va avea și propulsie 100% electrică. Iar Mercedes-Benz se pregătește să lanseze în 2020 sedanul electric EQS, care are dimensiuni apropiate de clasa de lux.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account