POZE SPION: Facelift-ul modelului BMW X6 împrumută panoul de bord de la BMW iX

Noi poze spion arată că facelift-ul lui BMW X6 va prelua panoul de bord digital de la SUV-ul electric BMW iX și va renunța la levierul schimbătorului de viteze pentru un mic comutator.

Pentru a vedea noile poze spion cu prototipul versiunii actualizate a lui BMW X6 accesați site-ul Carscoops.com.

În imaginile publicate de Carscoops.com putem vedea un panou digital dispus pe orizontală, asemănător cu cel de care va dispune în serie SUV-ul electric BMW iX. Este un panou ușor curbat spre șofer, care încadrează două ecrane alipite. Actuala generație X6 are instrumentarul de bord sub cupola din spatele volanului. Iar ecranul tactil din centrul planșei de bord unit de această cupolă a instrumentarului de bord. Cert este că trendul ecranelor din ce în ce mai mari a acaparat întreaga industrie auto, indiferent dacă vorbim despre mărcile premium, sau despre modele din segmente inferioare ca preț. Cumva, s-a creat deja percepția că mașina este mai modernă și mai avangardistă cu cât are ecrane mai mari și mai extravagante.

Sistemul de infotainment și controlerul iDrive sunt un etalon de ergonomie și funcționalitate. Însă mărci precum Mercedes-Benz, Audi sau Tesla au făcut pur și simplu un spectacol luminos cu ecrane uriașe sau numeroase. Răspunsul lui BMW a fost configurarea acestui ecran orizontal ușor curbat pe care l-am putut vedea și la conceptul BMW i4 și la BMW iX. De asemenea, funcțiile evoluate și grafica personalizabilă îl vor face să se plaseze în rândul celor mai avansate sisteme infotainment din industrie. În cazul lui BMW iX panoul reunește afişajul de informaţii de 12,3 ţoli (31,24 cm) şi display-ul de control cu diagonala de 14,9 ţoli (37,87).

La momentul prezentării lui BMW iX, Frank Weber, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG și responsabil pentru dezvoltare confirma că iX indică direcția în care vor evolua sistemele infotainment pentru restul modelelor din gamă: „BMW iX este primul model al BMW Group care dispune de impresionantul ecran curbat central de înaltă rezoluţie, care este mult mai mare şi mai clar decât afişajele din modelele noastre actuale. Prin urmare, interiorul BMW iX arată calea de urmat pentru proiectarea cockpitului viitoarelor modele BMW.”

Pe baza acestei declarații oficiale putem prefigura că prototipul X6 surprins în timpul testelor arată într-adevăr schimbările care vor fi aduse de facelift. Totodată, putem subînțelege că și BMW X5 va primi același sistem infotainment cu ocazia facelift-ului.

Imagini cu planșa de bord a actualului BMW X6, înainte de facelift:

 

Însă nu doar panoul digital atrage atenția în pozele publicate de Carscoops.com. Se observă lipsa levierului clasic pentru schimbarea treptelor de viteză. În locul acesteia vedem un comutator discret, exact ca în BMW iX.

De curând, Bimmerpost.com și BMWBlog.com raportau că s-a aflat din culisele BMW faptul că ecranul orizontal va fi implementat și la facelift-ul modelelor BMW Seria 3, Seria 4 Coupe și Cabriolet și Seria 4 Gran Coupe. Mai mult de atât, Bimmerpost.com și BMWBlog.com precizează că și viitoarea generație BMW Seria 2 Coupe, va avea un astfel de ecran dublu.

La fel, au fost surprinse în poze spion și prototipuri ale viitorului BMW Seria 2 Active Tourer, care dispuneau tot de un panou digital cu două ecrane, ca și BMW iX.

BMWBlog.com preconizează că noul sistem infotainment va fi implementat din 2022. Atunci este așteptat să fie lansat facelift-ul lui BMW X6, după cum menționează și Carscoops.com.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account