Producția modelului electric BMW i3 se va încheia în iulie 2022

Un purtător de cuvânt al mărcii BMW a confirmat într-un interviu acordat publicației drive.com.au că producția modelului electric i3 va ajunge la sfârșit în luna iulie a acestui an.

Modelul compact a debutat în 2013, fiind primul automobil electric produs în serie mare de marca BMW. În octombrie 2020 BMW anunța că producția lui i3 a depășit 200.000 de unități. Iar în anii recenți vânzările sale au evoluat în urma dezvoltării capacității bateriei. Însă piața auto este foarte diferită față de momentul când BMW i3 a debutat, iar performanțele mașinilor electrice accelerează într-un ritm foarte rapid. Chiar dacă i3 rămâne foarte avangardist din perspectiva designului și a structurii inovatoare construită din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), probabil este dificil sau prea costisitor ca BMW să dezvolte și mai mult propulsia și bateria compactului electric. Până la urmă vorbim de un model care a intrat în al 9-lea an de carieră.

BMW a anunțat că planifică extinderea producției lui i3 până în 2024. Dar, se pare că viteza de evoluție a pieței electricelor impune reconfigurarea acestui plan. Cel puțin așa aflăm din informațiile obținute de publicația drive.com.au de un oficial BMW. Acesta spune că ultimul i3 va fi produs în iulie 2022, eliberând astfel locul pentru noile modele electrice ale BMW Group.

CLICK AICI pentru a vedea știrea completă publicată de drive.com.au.

BMW a anunțat deja în repetate rânduri că următoarea generația MINI Countryman va avea o versiune cu propulsie 100% electrică și că aceasta va fi construită din 2023 la uzina din Leipzig, unde este produs și BMW i3 încă din 2013.

Producția lui BMW i3 a fost deja oprită pentru piețe precum SUA și Australia, din 2020, respectiv 2021. Deci pensionarea treptată a lui BMW i3 a început de ceva vreme. Iar acum gama BMW include 3 noi modele pur electrice: BMW iX3, BMW iX și BMW i4.

Totuși, cine îi va lua locul lui BMW i3? Încă nu este complet clară strategia BMW. Însă cert este că a fost confirmată versiunea 100% electrică a viitorului BMW X1. Mai exact, marca bavareză a anunțat că modelul X1 electric va fi produs la uzina din Regensburg din 2022.

De asemenea, în 2022 va fi prezentat facelift-ul Seriei 3. Iar cu această ocazie va fi introdusă și versiunea pur electrică a Seriei 3. Au apărut deja primele poze cu acest model și le puteți vedea dând CLICK AICI. În aceste poze se poate vedea că modelul poartă inscripția i3. Însă acest model este dezvoltat pe varianta cu ampatament lungit a sedanului Seria 3, care este construită și comercializată doar în China. Așadar, este de așteptat ca sedanul i3 să fie comercializat doar în China, pentru ca în Europa și SUA să nu rivalizeze cu BMW i4.
Pentru a obține un profit cât mai mare, este logic pentru BMW să pună accent pe comercializarea modelelor electrice mai mari și mai scumpe. Astfel poate amortiza mai bine costurile imense pe care le impune tranziția gamei BMW către era propulsiilor electrice. În acest scop, BMW Group a anunțat că și că viitoarele generații BMW Seria 7 și Seria 5 vor avea versiune cu propulsie 100% electrică. Acestea vor debuta în 2022 și 2023.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account