Video: BMW Head-Up Display – Simularea „realitatii imbogatite”

BMW a prezentat saptamana trecuta detalii despre viitoarea generatie de Head-Up Display. Lansat pentru prima oara in 2004, Head-Up Display-ul produs de BMW era primul sistem care utiliza un proiector color ce oferea informatii legate de conditiile de rulare in mod direct, afisandu-le in raza vizuala a soferului. Urmatoarea generatie de afisaj Head-Up a fost lansata in 2011 si a benficiat de grafica full-color, imbunatatire semnificativa comparativ cu prima generatie.

Iata ca viitoarea generatie Head-Up Display primeste o functionalitate denumita “contact analogue”, cunoscuta sub numele de realitate imbogatita – Augmented Reality.

BMW explica faptul ca prin intermediul acestei tehnici marcajele virtuale sunt suprapuse peste obiectele reale din mediul extern, astfel ca informatiile primite de la sistemul de navigatie sau cele furnizate de sistemele de asistenta la rulare pot fi afisate foarte exact in raza vizuala a soferului. Instructiunile de rulare pot fi suprapuse peste spatiul de rulare, iar vehiculele si obiectele care pot pune probleme de siguranta ies in evidenta sau sunt marcate in context.

BMW a mai explicat faptul ca acest tip de afisaj reprezinta o forma speciala de realitate imbogatita. Informatia afisata este integrata in mediul extern in perspectiva corecta si exact acolo unde are relevanta, astfel incat informatia apare ca si cum ar fi atasata de obiectele externe.

Pentru a demonstra capabilitatile noului afisaj, BMW a lansat un videoclip demonstrativ:

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account