BMW Seria 7 – Facelift cu elemente de la Seria 8, X7 și X4

Seturi succesive de poze spion surprinse recent arată că BMW Seria 7 va trece printr-un facelift care va aduce schimbări mai ample decât cele l-a care se încumetă de obicei compania bavareză.

Pozele publicate și de carscoops.com arată că limuzina va împrumuta elemente de design ce definesc limbajul estetic al noilor generații de modele. În partea frontală se observă grilele cu dimensiuni crescute și decupaj similar cu cele ale SUV-ului X7, care urmează să intre în producție la finalul acestui an. Farurile par să adopte stilul celor de la viitorea Serie 8, în sensul că inelele luminoase tipice BMW se vor trasforma în contururi rectangulare. Aripile față ale prototipurilor de Seria 7 fotografiate până acum poartă camuflaj. Deci este încă e greu de dedus dacă fantele de aer cromate au suferit schimbări. Având în vedere că și X7 le va purta, este de bănuit că Seria 7 nu va renunța la ele.
Ajungând la partea din spate se observă în primul rând semnătura luminoasă a stopurilor. Se pare că Seria 7 va adopta soluția conturului luminos roșu dispus pe orizontală pe un fundal negru, așa cum vedem la noua generația a modelului BMW X4 și la fel cum vor avea BMW Seria 8, precum și viitorul roadster BMW Z4.

Poze spion publicate de bimmerpost.com dezvăluie câteva detalii și din interiorul actualizat al limuzinei. Având în vedere că principalii concurenți, adică Mercedes-Benz Clasa S și noul Audi A8, au planșele de bord acoperite în mare parte cu ecrane multifuncționale, și BMW Seria 7 își va actualiza sistemul infotainment, dar nu și dispunerea ecranelor. În cazul prototipurilor pozate, ecranul central din partea superioară a planșei de bord nu va fi unit cu cupola din spatele volanului, așa cum vedem la conceptele BMW X7 și Z4. Deci va trona de sine stătătot pe planșa de bord. Dar diagonala ecranului pare mărită un pic. În pozele spion se vede clar faptul că ecranul din cupola aflată în spatele volanului nu mai are cercuri cromate aplicate peste el. În schimb este vizibilă grafica nouă, foarte asemănătoare cu cea pe care o folosesc conceptele BMW Seria 8, X7 și Z4, dar și prototipurile Seriei 3 viitoare.

Nu în cele din urmă, se pare că BMW Seria 7 va avea și un volan actualizat. Deși designul general al acestuia nu se schimbă, putem remarca faptul că numărul butoanelor de pe brațele orinzontale ale volanului a crescut. De asemenea, butoanele rotative de pe acesta par să fie înlocuite cu zone tactile, la fel cum Mercedes-Benz a introdus deja pe modelele sale recente. Aceste mici zone tactile de culoare neagră recunosc comenzi precum swipe tipice ecranelor tactile. Ele pot fi ușor observate fiindcă sunt înconjurate de butoanele cu suprafață argintie/metalică.

Rămâne de văzut dacă BMW Seria 7 va prelua și noul design al butonului rotativ pentru iDrive, pe care îl vedem în exemplarele de preserie ale SUV-ului X7. La fel, nu ar trebui să ne mire dacă maneta schimbătorului de viteze va fi înlocuită cu cea din X7.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account