VIDEO: Șeful BMW M vorbește despre un potențial M2 CSL

BMW a început să difuzeze pe canalul său de You Tube o serie de clipuri scurte în care tratează diverse modele și subiecte actuale. Într-un nou episod al acestei serii denumită “BMW Today”, CEO-ul BMW M, Markus Flasch, abordează inclusiv subiectul legat despre un eventual BMW M2 CSL.

Fiind vorba despre un interviu video realizat de BMW, întrebarea nu are cum să fie întâmplătoare. Pur și simplu putea lipsi din interviu, tocmai pentru ca CEO-ul diviziei M să nu fie pus în situația de a eschiva un răspuns. Totuși, pare că BMW M dorește să dea un semnal despre pregătirea unui M2 cu specificații și mai radical înclinate spre utilizarea pe circuit.

Markus Flasch, directorul executiv al BMW M GmbH, explică: “Să fiu sincer, nu am decis încă, dar vom face mai multe modele speciale decât în trecut. Vrem să arătăm că mașinile noastre sunt pentru condus pe circuit și vrem să reducem diferența dintre versiunile de performanță Competition și mașinile de curse. Iar un CS sau poate chiar și un CSL sunt alternative pe care le elaborăm.”

Deși nu anuță efectiv producerea unui BMW M2 CSL, răspunsul oferit de șeful BMW M nu dezminte că ar fi o evoluție naturală. Ar fi pasul firesc după ce BMW-ul M2 a fost dezvoltat în versiunile Competition și CS, care dezvoltă 410, respectiv 450 CP din motorul twin-turbo de 3 litri, cu 6 cilindri în linie. Mai mult, de atât, în 2020 va debuta și BMW M2 CS Racing, o versiune creată special pentru competițiile de amatori și segmentul Clubsport.

La momentul lansării lui BMW M2 CS, Markus Flasch a accentuat faptul că acest model a fost proiectat în paralel cu varianta BMW M2 CS Racing: “Dezvoltarea împreună a modelelor BMW M2 CS și BMW M2 CS Racing subliniază legătura strânsă dintre BMW Motorsport și BMW M GmbH. Abilitățile noastre se plasează între automobilele de șosea cu performanțe înalte și mașinile de competiție, de exemplu cum sunt cele din segmentul Clubsport aflat în expansiune. Acoperim această nișă cu varianta Clubsport a lui BMW M2 CS Racing și vom lucra într-o direcție similară cu viitoare ediții speciale ale modelelor BMW M.”

În susținerea celor spuse de Markus Flasch, vin declarațiile lui Jens Marquardt, directorul BMW Group Motorsport “Inginerii BMW Motorsport au lucrat îndeaproape cu colegii de la BMW M GmbH pentru a prelua baza ideală oferită de BMW M2 CS și a adopta cunoștințele câștigate în dezvoltarea lui BMW M4 GT4. Drept rezultat, au crescut etalonul în clasa de bază a competițiilor, cu modelul BMW M2 CS Racing, fratele mai mic al lui M4 GT4.”

Putem vedea tratamentul adaptat pentru circuit, în specificațiile care fac modelul BMW M2 CS mai ușor și mai performant. Poate dispune opțional de sistem de frânare M cu discuri din ceramică și carbon. Capota cu decupaje pentru direcționarea aerului este făcută din plastic ramforsat cu carbon, cântărind astfel jumătate din greutatea capotei normale. Aceste prize de aer, îmbunătățesc apăsarea aerodinamică și răcirea motorului. Plafonul este din fibră de carbon și are o structură stil sandwich, ceea ce crește rigiditatea mașinii. Plafonul și capota special create pentru BMW M2 CS au ca efect inclusiv coborârea centrului de greutate al mașinii. Alte elemente precum spliterele frontale, difuzorul din spate și eleronul de pe capacul portbagajului sunt făcute tot din fibră de carbon și optimizează aerodinamica mașinii. Nu în cele din urmă carcasele oglinzilor retrovizoare sunt făcute tot din fibră de carbon.

Iar abilitatea lui BMW M2 CS de a se adapta atât la rularea pe șosea, cât și la solicitările intense de pe circuit este datorată și faptului că dispune standard de suspensii M adaptive, ca și BMW M4. Aceste suspensii oferă modurile de reglaj Comfort, Sport și Sport+.

Având în vedere că BMW M2 CS va fi produs într-o serie limitată, ar face cu atât mai plauzibilă posibilitatea lansării unei versiuni și mai picante, sub forma lui BMW M2 CSL. Ar fi un mod epic de a se încheia cariera actualei generații BMW M2. Și ar deveni instantaneu un viitor clasic.

Practic, BMW M2 cucerește generația din prezent așa cum BMW 2002 turbo și BMW M3 E30 și-au câștigat locul în istorie la vremea lor. Iar versiunile acestea de performanță înaltă îi alimentează notorietatea, cu cât sunt mai radicale și mai capabile să-și dovedească abilitatea pe circuit și în competiții.

Odată ce vor lansa BMW M2 CS Racing, bavarezii îl pot adapta apoi sub forma unei ediții limitate omologată pentru șosea. Iar numele BMW M2 CSL i s-ar potrivi de minune, dacă ar urma o dietă și mai strictă. Pentru că ar fi întruchiparea exactă a conceptului de coupe sport ușor.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account