(VIDEO)BMW i7 – Critica designului impur

BMW i7 are un design bipolar, iar reacțiile par a fi la fel împărțite în ciuda faptului că nu știm încă cum va arăta.

În „Critica rațiunii pure”, Immanuel Kant, iluminat german, ne îndeamnă să studiem natura și s-o observăm. Apoi ne sugerează o judecată analitică, dar și empirică a acesteia pentru a ne crea o imagine cât mai corectă despre ea. Judecata analitică este limitată de propriile noastre cunoașteri, iar cea empirică ne este limitată de simțuri. Când vine vorba despre a analiza un design de mașină, o creație a unei creații, omul folosește mai mult judecata emoțională. E mai înclinat să critice emotiv decât rațional. Probabil că majoritatea nu suntem în stare să-i facem o judecată analitică noului BMW i7 deoarece ne lipsesc termenii, dar și experiența în design industrial. Așa că ne mulțumim să aruncăm cu bulgări de critici emotive, gen „urâtă grila aia!”. Nu știm să explicăm de ce este urâtă, pur și simplu așa ni se pare nouă.

Sursa video – Rec Anything

Ok, bine că ești tu deștept!

Eu nu, dar sunt oameni pe lumea asta care și-au făcut o meserie din a fi critici. Există critici de film, critici de literatură, de modă, etc. Iar oamenii ăștia au studiat ceea ce au ajuns să critice, au niște noțiuni de bază, iar opinia lor cântărește mai bine decât opinia gloatei dispusă să-l ierte pe Baraba. Bineînțeles, fiind vorba de design, totul poate fi interpretat prin această pânză de subiectivism care ne este comună tuturor. Ce-mi place mie este posibil să nu-ți placă ție și invers.

 

Vrei să spui că BMW i7 nu este chiar atât de urât?

Este evident că designul noilor modele de la BMW a stârnit niște controverse, dar haideți să vedem ce s-a întâmplat pe vremea când Bangle era designer șef la BMW și să ne uităm cum au îmbătrânit mașinile desenate de el între timp. Personal, găsesc designul Seriei 5 E60 încă proaspăt și astăzi, iar BMW Seria 6 și BMW Z4 din era Bangle arată futurist chiar și pe lângă unele mașini electrice actuale. Mai jos aveți un clip video din partea unui bărbos cu șapcă care pare că se pricepe mai mult decât noi la design și care încearcă să explice designul bipolar al celor de BMW, într-un exercițiu de a-și imagina cum va arăta viitorul BMW i7.

Sursa – TheSketchMonkey 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account