(VIDEO)BMW E9 CSL electrificat cu baterii de Tesla

BMW E9 CSL este o mașină retro care merită să fie pusă din nou pe șosele indiferent de costuri.

Costurile pot fi mari pentru restaurarea unui BMW E9 CSL, dar dacă ești puțin ingenios și te pasionează formele anilor 70 mai mult decât mecanica anilor 70, iată un exemplu de urmat. Britanicul ăsta cu trecut colonialist a dat peste un BMW E9 CSi care nu se afla într-o stare foarte bună, i-a recondiționat interiorul și l-a îmbrăcat în niște haine de CSL. Așadar, nu este un CSL, deci nu vă alarmați. Oricum, cine ar fi distrus un CSL veritabil pentru un  astfel de experiment, probabil că ar fi fost exilat pe o insulă pustie până acum. Dar pentru că vorbim de un CSi, păcatul nu este chiar  de neiertat. Titlul e doar un clickbait nevinovat.

Ziceai că nu l-a găsit într-o stare foarte bună?

Da, pentru că un alt nemernic de britanic colonialist l-a ținut într-un garaj cu o gaură în acoperiș. Și pentru că acest BMW E9 avea o trapă deschisă ( un alt mod după care poți să-ți dai seama că nu este un CSL), interiorul a fost făcut troacă de porci. Noroc cu un meseriaș care are fetișuri cu furnir și care l-a restaurat de mama focului. Acum arată ca nou și, sperăm noi, miroase tot a vechi.

Ce au făcut cu măruntaiele?

Ei zic că le-au scos cu grijă și le-au înlocuit cu unele de Tesla. Adică au eviscerat mașina de motor, transmisie, diferențial, apoi au completat cu două baterii și un motor electric. Mașina dezvoltă acum 450 CP, atinge suta în doar 3 secunde și are o autonomie de peste 300 de kilometri. Cu toate astea, distribuția maselor nu a fost rău afectată iar greutatea nu a crescut nici ea foarte mult. Și pentru că este atât de departe de cifrele din fabrică, i-au schimbat frânele cu unele mai puternice și au înlocuit suspensiile cu unele moderne. Ce a ieșit din acest experiment puteți urmări în clipul video de mai jos.

 

Sursa – Electric Classic Cars

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account