BMW ia în calcul deschiderea unei fabrici în Rusia, la Kaliningrad

Conform AutoNews Europe, CEO-ul BMW Group, Harald Kruger, a mărturisit reporterilor prezenți la standul bavarezilor din cadrul salonului auto de la Geneva că ia serios în considerare amplasarea unei facilități de producție pe teritoriul Rusiei, având în vedere dinamica pozitivă a pieței locale.

Mai mult de-atât, același Kruger ar fi precizat că decizia finală este la săptămâni, cel mult luni distanță și că BMW Group nu exclude transformarea liniei de asamblare de la Kaliningrad, unde partenerul Avtotor construiește Seria 3, Seria 5 și câteva modele din gama SUV din kit-uri CKD, într-o fabrică de sine stătătoare, care să deservească întreaga piață și să acopere cerere locală, estimată la 35-50.000 de unități.

Deși nu avem certitudinea că știrile venite dinspre Est reprezintă surse de încredere, pe același subiect am găsit o declarație a ministrului industriei din Rusia, Denis Manturov, care confirmă decizia BMW de a stabili o fabrică pe teritoriul Rusiei.

Nu doar BMW își dorește o cotă importată din piața de automobile noi din Rusia (estimată la 1,56 milioane de unități, în creștere cu 12% față de 2016), Mercedes-Benz urmând a produce sedan-ul E Class lângă Moscova începând cu 2019, în timp ce Audi deja asamblează modelul Q7 la fabrica grupului Volkswagen din Kaluga.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account