BMW ALPINA B5 GT cu 634 CP este cel mai puternic model din istoria ALPINA

BMW ALPINA B5 GT

BMW ALPINA B5 GT este dezvăluit drept cel mai puternic model de șosea din istoria ALPINA. Și va fi produs în format Sedan și Touring, însă în doar 250 de exemplare, ceea ce îi oferă valoare de colecție pentru cei care vor o alternativă exclusivistă pentru BMW M5 CS.

BMW ALPINA B5 GT va avea un loc deosebit în rândul celor mai speciale modele produse de compania ALPINA fondată de Burkard Bovensiepen în 1965. Și spun asta fiindcă este posibil ca B5 GT să fie ultimul BMW Seria 5 de performanță înaltă fără un motor electrificat pe care ALPINA îl va produce. Viitoarea generație BMW Seria 5 va avea versiune pur electrică, iar M5-ul va dispune cel mai probabil de sistemul de propulsie plug-in hybrid cu V8 și motor electric, care în cazul SUV-ului BMW XM produce 653 sau 748 CP. De asemenea, în 2022 BMW a achiziționat compania ALPINA, ceea ce este un semn în plus că și exclusivistul constructor va vira către era electrificării.

BMW ALPINA B5 GT este însuflețit de un V8 bi-turbo cu 634 CP

Modelele Sedan și Touring din ediția BMW ALPINA B5 GT dispun de o variantă cu putere crescută a motorului bavarez V8 bi-turbo de 4,4 litri. Mai exact, produce 466 kW/634 CP între 5.500 și 6.500 rpm și cuplu maxim de 850 Nm între 3.500 și 5.000 rpm.

Surplusul de putere a fost obținut prin modificări la nivel de software, admisie și sistem turbo. Această forță brută este strunită prin transmisia automată cu 8 trepte, pe care ZF a calibrat-o după cerințele ALPINA.

Performațele modelelor BMW ALPINA B5 GT

Așadar are doar 1 CP mai puțin decât BMW M5 CS. Însă cuplul său este cu 100 Nm mai mare. BMW M5 CS dezvoltă 467 kW/635 CP la 6.000 rpm și 750 Nm între 1.800 și 5.950 rpm. Cu aceste resurse sprintează de la 0 la 100 km/h în 3 secunde și are viteza maximă limitată la 305 km/h.

BMW ALPINA B5 GT prinde „suta” în mai puțin de 3,4 secunde, dar a primit mai multă dezlegare la viteză, putând să ruleze cu maximum 330 km/h. Acestea sunt performanțele modelului Sedan. Trebuie remarcat faptul că sedanul B5 GT cântărește 2.055 kg, spre deosebire de BMW M5 CS, care a fost supus la dietă cu fibră de carbon și cântărește 1.900 kg.

De asemenea, spre deosebire de actuala generație BMW M5, care nu este disponibilă și în format break, BMW ALPINA B5 GT este oferit și în varianta Touring. Aceasta realizează sprintul 0-100 km/h în 3,6 secunde și are viteza plafonată la 322 km/h.

Aceste performanțe sunt însoțite de coloana sonoră pe care o produce sistemul evacuare proiectat special de ALPINA pentru modelele B5 GT.

Prețul modelelor BMW ALPINA B5 GT

Conform configuratorului din site-ul oficial alpina-automobiles.com, BMW ALPINA B5 GT este disponibil în Germania cu prețuri de la 145.500 de euro pentru Sedan și de la 148.500 de euro pentru modelul Touring.

Specificații standard și dotări opționale

Modelele din ediția B5 GT se disting și prin elemente de caroserie precum lamelele discrete adăugate la capetele spoilerelor. Nu lipsesc jantele de 20 de inch forjate, cu spițe subțiri și design tradițional ALPINA CLASSIC. Jantele au finisare de nuanță Marron Volciano și includ pe marginea este scris B5 GT.

Printre șpițele jantelor putem vedea elementele sistemului de frânare de înaltă performanță cu etriere Brembo. Acesta are discuri de 395 x 36 mm la roțile din față și 398 x 28 mm la roțile din spate. Discurile cu greutate redusă sunt perforate, iar plăcuțele de frână au o compoziție menită să reziste la temperaturi și solicitări intense.

O serie de ranforsări sporesc precizia direcției, iar suspensia cu calibraje făcute de ALPINA avantajează comportamentul dinamic. În cazul modelului Touring garda la sol redusă puțin la puntea din spate contribuie la o mai bună stabilitate.

Pentru personalizarea caroseriei este oferită o paletă de culori, cu nuanțe Arctic Race Blue, Petrol Mica, Verde British Racing, Chalk, Imola Red sau Daytona Violet. Acestea sunt disponibile pe lângă clasicele culori ALPINA Blue și ALPINA Green, care sunt oferite standard. Clienții pot alege personalizarea caroseriei și cu ALPINA Deco-Set, în nuanțe Marron Volciano, albastru mat și verde mat.

La interior remarcăm scaunele sport oferite opțional pentru șofer și pasagerul din față. Iar clienții pot opta și pentru tapițerii foarte rafinate, din piele Nappa și Merino sau pielea Lavalina tradițională pentru marca ALPINA.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account