BMW M135i xDrive: Hot hatch cu accesorii M Performance și culoare Frozen Pure Grey

BMW M135i xDrive

BMW M135i xDrive a fost disponibil încă de la debutul din 2019 cu accesorii M Performance. Iar acum constructorul bavarez ne readuce în atenția posibilitățile numeroase de personalizare, prezentându-ne un exemplar vopsit în culoarea Frozen Pure Grey.

Această nuanță de gri mat, satinat, evidențiază liniile sculpturale ale hot-hatch-ului compact. Iar accesoriile M Performance pentru caroserie și interior completează la rândul lor caracterul sportiv al modelului BMW M135i xDrive.

Gamă variată de accesorii M Performance

Exteriorul este personalizat cu diverse elemente aerodinamice. Se remarcă extensia de la baza spoilerului frontal și lamelele de pe lateralele acestuia. Și pragurile laterale au extensii. Aceste elemente au finisare negru high gloss.

Iar capacele oglinzilor retrovizoare și difuzorul spoilerului din spate se disting prin faptul că sunt făcute carbon. Și nu este vorba despre o împletitură clasică a fibrei de carbon. Ci sa optat pentru un design cu look așa-zis forjat. Adică sunt lăsate la vede fragmentele de carbon, astfel că seamănă cu un segment dintr-un bloc de marmură sau granit.

Nu lipsește un eleron de dimensiuni mari, la nivelul plafonului. Iar toate aceste componente M Performance au fost dezvoltate special pentru noul BMW Seria 1 şi au fost optimizate în tunelul aerodinamic.

De asemenea, din 2021 este oferă o paletă extinsă de culori BMW Individual pentru caroseria lui BMW M135i xDrive. Acum sunt incluse nuanţa M Sao Paulo Yellow nemetalizată, precum şi finisajele Frozen Orange metalizat şi Frozen Pure Grey.

La interior, acest exemplar BMW M135i xDrive a primit volanul M Performance îmbrăcat parția în Alcantara, pentru o mai bună aderență. De asemenea, are inserții din fibră de carbon, precum și preșulețe cu inscripții M Performance. Iar butoanele care indică blocarea portierelor poartă logo-ul diviziei BMW M.

BMW M135i xDrive a beneficiat și de diverse îmbunătățiri tehnice menite să-i sporească abilitățile dinamice

În toamna lui 2021, modelul BMW M135i xDrive a primit câteva optimizări, menite să fructifice și mai bine abilitățile sale dinamice. Mai exact, au fost recalibrate în acest sens suspensia şi amortizoarele. Iar unghiul de cădere al roților din față a fost mărit. Un nou suport hidraulic a fost utilizat suplimentar pentru ataşarea braţelor suspensiei faţă, în timp ce suporturile pentru braţele de tracţiune şi de control de pe puntea spate au fost reproiectate şi ele.

Toate acestea oferă un plus de control și precizie în manevrarea dinamică, la limită. De asemenea, pe lângă sistemul de tracțiune integrală modelul compact BMW M are standard sistem de control al patinării roţilor faţă (ARB) integrat în unitatea de comandă a motorului. Căile mai scurte de semnal permite acestui sistem să controleze tracţiunea de până la 10 ori mai rapid decât reușesc sistemele convenţionale, când se rulează pe carosabil alunecos.

Iar BMW M135i xDrive are și diferenţial mecanic Torsen cu patinare limitată pe puntea faţă. Acesta este încorporat în transmisia standard Steptronic Sport cu 8 trepte și îmbunătăţeşte tracţiunea şi stabilitatea direcţională.

Sistemul de direcție M Sport cu reglaje speciale și sistemul de frânare M Sport, fac la rândul lor parte din configurația tehnică a modelului compact din gama M Performance.

Cu asemenea arsenal tehnic, BMW M135i xDrive strunește cei 306 CP dezvoltați de motorul de 2 litri, cu 4 cilindri și tehnologie BMW TwinPower Turbo. Și, în urma actualizărilor, a fost optimizată și acustica motorului redată în habitaclu, pentru amplificarea plăcerii de a conduce.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account