BMW Seria 7 vs. Mercedes Clasa S, Audi A8 si Lexus LS

Acum cateva zile v-am prezentat o comparatie foto intre BMW Seria 7 si Audi A8. Acum revenim cu o alta comparatie, mult mai detaliata, iar de aceasta data am inclus si ceilalti “suspecti de serviciu”, a se citi concurenti cu Seria 7.

Mercedes-Benz Clasa S si Lexus LS concureaza cu BMW si Audi pentru titlul de cea mai buna limuzina de lux, varf de gama. Toate cele patru limuzine de lux joaca un rol important in strategiile si planurile de vanzari ale constructorilor mentionati.

Cu ajutorul celor de la Automarket, vom face mai mult decat o comparatie foto si vom vorbi si despre performante si motorizari.

Nu dorim decat sa fim obiectivi si sa prezentam faptele, drept pentru care ne vom baza pe sistemul de punctaj implementat de Automarket.

overall look

Design exterior

design exterior - frontal

design exterior - spate

Audi A8 se aliniaza la start cu celelalte modele comparate avand linii similare de design si punand in evidenta partea frontala si farurile devenite deja celebre in randul fanilor Audi. BMW Seria 7 ne ofera un design nou si improspatat, indepartandu-se de Seria 7 creata in stilul Bangle, foarte criticata dar in acelasi timp foarte de succes. Clasa S si LS sunt considerate a avea un limbaj de design mai ‚cuminte’.

Clasament:

1-2 BMW Seria 7; Audi A8 (4 puncte)
3. Mercedes-Benz (2 puncte)
4. Lexus LS (1 punct)

Design interior

design interior

Cum era de asteptat, noul A8 exceleaza la designul interior, design care i-a facut pe proprietarii de BMW invidiosi foarte mult timp. Gadget-urile oferite si materialele de calitate inalta, luxoase, fac din Audi unul din liderii pe acest segment, dar adevarul e ca simplitatea si materialele de inalta calitate folosite plaseaza si noul septar la nivele asemanatoare. Daca mai adauga si optiunile individualizate, fanii BMW primesc tot luxul la care au ravnit.

In mod surprinzator, noul BMW Seria 7 primeste primul loc la design interior, urmat de Clasa S si numai pe locul 3 de catre noul A8.

Adevarul e ca atunci cand vine vorba de design interior, gustul personal variaza de la o persoana la alta, iar alegerea poate fi subiectiva.

1. BMW Seria 7 (4 puncte)
2. Mercedes S-Class (3 puncte)
3. Audi A8 (2 puncte)
4. Lexus LS (1 punct)

Gama de motorizari

motorizari

Noul A8 va oferi trei propulsoare turbo diesel si unul pe benzina. Doua din cele patru motoare vor fi V8, in timp ce celelalte sunt V6 TDI. In schimb, BMW ofera patru propulsoare pe benzina si trei diesel, una din cele mai mari oferte de motorizare din cele comparate, impreuna cu Clasa S. Noul septar Hibrid largeste si mai mult optiunile de motorizari. Clasa S adauga S63 AMG si S65 AMG ca modele de varf in familia S. Lexus LS ofera cea mai mica gama de motorizari, un singur motor pe benzina si unul hibrid.

Excluzand din lista S65 AMG, noul BMW 760Li ofera cea mai inalta performanta. Propulsorul V12 produce 544 CP la 5000 rpm, si cuplu maxim de 723 Nm la 1500 rpm. Pe locul doi se afla Mercedes-Benz S600L ce produce 517 CP. Lexus e pe locul 3 oferind 394 CP prin LS600h. Noul A8 ofera un maxim de putere de 372 CP la modelul de varf. (S8 urmeaza a fi lansat intr-un viitor).

Oferta extinsa de motorizari:

1. Mercedes Clasa S (4 puncte)
2. BMW Seria 7 (3 puncte)
3. Audi A8 (2 puncte)
4. Lexus LS (1 punct)

Putere:

1. BMW Seria 7 (4 puncte)
2. Clasa S (3 puncte)
3. LS (2 puncte)
4. Audi A8 (1 punct)

Dimensiuni

dimensiuni

Noul A8 este cel mai lung si mai larg din segment – neluand in calcul modelele cu ampatament marit, si masoara 5.137 mm si respectiv 1.949 mm. Septarul se afla pe locul secund.

1. Audi A8 (4 puncte)
2. BMW Seria 7 (3 puncte)
3. S-Class (2 puncte)
4. Lexus LS (1 punct)


Performanta

performante

Cele mai rapide modele la demaraj 0-100 km/h sunt BMW 760Li si MB S600 L, cu o performanta de 4.6 secunde. Versiunea de top Audi A8 accelereaza in 5.7 secunde de la 0 la 100 km/h, potrivit caracteristicilor tehnice oficiale. LS 60h are nevoie de 6.3 secunde pentru a face acelasi lucru.

1-2 BMW 760Li, Mercedes-Benz S600 L (4 puncte)
3. Audi A8 (3 puncte)
4. Lexus LS (1 punct)

Concluzie

Iata concluzia: poate nu e cea mai buna si cea mai corecta sau indicata comparatie, dar pe baza datelor pe care le avem, a cifrelor oficiale si a altor factori, aceasta analiza reprezinta doar un ghid al modului de comparatie a acestor patru masini extraordinare. In timp ce unii din noi se uita la o masina doar in cautarea luxului extrem, altii se preocupa de performanta de ansamblu, de experienta la volan, pret, eficienta si confort, asta ca sa enumeram doar o parte din factori.

Acestea fiind spuse, sa ne uitam la podium:

1. BMW Seria 7 (22 puncte)
2. Mercedes-Benz Clasa S (18 puncte)
3. Audi A8 (16 puncte)
4. Lexus LS (8 puncte)

[Sursa: Automarket]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account