BMW X5, Seria 3 și X3 sunt cele mai bine vândute modele în România, ale mărcii bavareze

BMW a înregistrat în 2023 un nou record de vânzări în România. Pentru prima oară au fost înmatriculate 4.689 de mașini noi. Acest volum reprezintă o creștere cu 57%, comparativ cu 2022. Iar odată cu aceste cifre, Dr. Josef Reiter, Director General Group România, ne-a prezentat și informații care ne dezvăluie preferințele clienților BMW din țara noastră.

Concret, clienții BMW din România preferă SUV-urile, tracțiunea integrală, pachetele Sport. Iar motorizările electrificate câștigă popularitate. Dar, să le punctăm pe rând:

Podiumul celor mai populare modele BMW în România: BMW X5 este liderul vânzărilor

În 2023, X5 a fost cel mai bine vândut model BMW nou în România. BMW X5 a primit un facelift, acompaniat de actualizări tehnice importante, ceea ce a impulsionat vânzările sale. Drept urmare, au fost livrate 818 exemplare ale SUV-ului de talie mare.

Modelul BMW Seria 3 este, de asemenea, împrospătat nu doar estetic, ci și la nivel tehnic. De exemplu, la fel ca și X5, a primit panoul digital care include două display-uri (instrumentarul de bord și ecranul tactil). Mulțumită actualizării, BMW Seria 3 a fost livrat în 632 de exemplare.

CLICK AICI pentru testul cu BMW 330e xDrive Sedan.

Pe locul 3 al podiumului pentru vânzări se află popularul BMW X3, cu 391 de livrări în România. Și acesta a fost actualizat, iar succesul său este datorat și gamei ample de motorizări: diesel și cu benzină, care integrează sisteme mild hybrid, precum și plug-in hybrid și 100% electric (BMW iX3).

Ce modele BMW preferă clienții din România, versus cei din Germania?

SUV-ul X5 se plasează pe primul loc în topul celor mai bine vândute modele BMW în România anului 2023. Însă nu este o noutate, fiindcă X5 a ocupat constant locuri fruntașe în vânzările din țara noastră.

Tocmai din acest motiv Dr. Josef Reiter, Director General Group România, ne aduce în atenție o particularitate a pieței din România BMW, în comparație cu Germania. Astfel, aflăm că în țara natală a mărcii bavareze modelele BMW de top, care au cele mai elevate prețuri, reprezintă circa 15% din totalul vânzărilor. Iar 42% dintre noile modele BMW vândute în Germania sunt din gama de SUV-uri X. În schimb, în România, 47% din totalul vânzărilor sunt generate de modele BMW din segmente de top. Totodată, modelele SUV BMW X își atribuie 65% din totalul vânzărilor.

De exemplu, X5 are în România o cotă de 24% din vânzările BMW, iar în Germania 6%. Pentru BMW X6 comparația se face între 8% și 1%. SUV-urile din clase superioare X7 și XM reprezintă 6% din livrările de modele BMW noi în România, în timp ce în Germania își alocă 2%. Iar sedanul de lux Seria 7 reprezintă 3% în țara noastră și 1% din vânzările BMW în Germania.

În cazul lui X3 observăm aproape o egalitate: 13%, versus 12%. Și se mai remarcă faptul că Seria 3 și Seria 5 au o popularitate mai mare în rândul germanilor, dacă judecăm prin prisma procentelor din vânzări.

Modelele Seria 1/Seria 2, dar și SUV-ul X1, se plasează în plaja de preț cea mai accesibilă din gama BMW. Și se bucură de un procent evident mai mare în preferințele germanilor. Este vorba despre o diferență de la 18% la 7% pentru Seria 1/Seria 2. Iar vânzările lui X1 înseamnă 16% din totalul reușit de BMW în Germania, în timp ce în România obține un procent de 9%.

Unu din patru modele BMW vândute în România are propulsie electrificată

BMW a declarat în repetate rânduri că va continua să dezvolte și să ofere motorizări cu ardere internă pentru cât mai mult timp posibil. Cererea manifestată de clienți justifică această strategie a grupului BMW, care va păstra motorizările termice în timp ce accelerează în paralel extinderea gamei de modele cu propulsii pur electrice.

Așadar, în ceea ce privește vânzările din 2023, motoarele termice rămân își păstrează întâietatea. Însă asistăm la un interes substanțial al clienților BMW pentru propulsiile electrificare, fie ele 100% electrice sau plug-in hybrid. Astfel, anul trecut, una din patru mașini BMW noi care a fost vândută în România a avut propulsie electrificată.

Este un trend ascendent, deoarece gama de modele pur electrice și plug-in hybrid s-a extins. Lista de modele BMW pur electrice disponibile în România cuprinde acum SUV-urile iX, iX3 și iX1, gran coupe-ul i4 și sedan-urile i5 și i7.

Ce culori, pachete de echipare și tip de tracțiune preferă românii?

Nu avem vești prea colorate în ceea ce privește paleta cromatică. 35% dintre modelele BMW cumpărate în 2023 în România au fost de culoare neagră. Nuanțele de gri și alb au reprezentat câte 26 și 14%. Albastrul s-a regăsit la 13% dintre noile modele BMW achiziționate în România în 2023. Iar nuanțele de verde și roșu au fost alese în 7, respectiv 3% dintre configurații.

Însă, chiar dacă preferă culorile mai puțin îndrăznețe, românii par să compenseze la capitolul personalizare selectând într-o mare măsură pachete estetice M Sport. 1 din 2 mașini BMW noi a fost echipată cu pachet M Sport în 2023.

De asemenea, românii sunt adepții tracțiunii integrale: 4 din 5 modele BMW noi vândute în 2023 au avut sistemul de tracțiune integrală xDrive.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account