Personalitate şi performanţă: MINI John Cooper Works şi MINI John Cooper Works Cabriolet

Cu accente fresh de design şi numeroase dotări noi, dar şi performanţă entuziasmantă, afirmă poziţia specială pe piaţă a noilor MINI John Cooper Works şi MINI John Cooper Works Cabriolet. Modelele pot fi comandate şi în România cu un preţ de început de 28200 euro fără TVA (33558 euro cu TVA) pentru modelul cu 3 uşi şi 31850 euro fără TVA (37901 euro cu TVA) pentru modelul decapotabil.

Noul limbaj de design redus al mărcii britanice exprimă caracterul celor doi sportivi de top mai clar ca niciodată. Pe lângă farurile LED rotunde, designul clar şi purist este întărit şi de noua formă a grilei hexagonale a radiatorului. Aceasta este acum mai mare şi împreună cu fantele laterale mari, asigură alimentarea cu aer pentru sistemul de propulsie şi cel de frânare. O altă caracteristică nouă este banda de protecţie integrată în grilă, care este acum vopsită în culoarea caroseriei – de exemplu, în noua nuanţă Zesty Yellow oferită exclusiv pentru MINI John Cooper Works Cabriolet. De asemenea, semnalizatoarele laterale modificate pe aripile faţă şi difuzorul spate mai mare, au fost de asemenea reproiectate.

Stilului individual fascinant i se alătură un entuziasm neînfrânat încă din primul tur. Încă de la început, acest lucru este asigurat mai ales de livrarea spontană a puterii motorului de 2,0 litri, cu patru cilindri şi tehnologie MINI TwinPower Turbo, care se află sub capotele ambelor modele şi furnizează o putere maximă de 170 kW/231 CP şi un cuplu maxim de 320 Nm. Propulsorul accelerează MINI John Cooper Works de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde în versiunea standard cu transmisia manuală cu şase trepte şi chiar în 6,1 secunde cu transmisia opţională Steptronic Sport cu opt trepte. MINI John Cooper Works Cabriolet este capabil aproape de aceleaşi performanţe. Cifrele sale pentru sprintul standard sunt de 6,6, respectiv 6,5 secunde. Cei care apasă mai puţin vehement pe acceleraţie se pot bucura de plăcere condusului unei decapotabile după doar câţiva metri. Soft topul textil operat electric al MINI John Cooper Works Cabriolet – disponibil opţional ca soft top MINI Yours cu grafică Union Jack ţesută – poate fi deschis dintr-un buton şi în timpul deplasării la viteze de până la 30 km/h, în decurs de 18 secunde. Pe lângă fluxul de aer, sunetul caracteristic al celor două ţevi de eşapament, cu un diametru de 85 de milimetri, ale sistemului de evacuare sport pătrunde nefiltrat în interiorul decapotabilei cu patru locuri.

Indiferent dacă este deschis sau închis: tehnologia şasiului specifică modeluluia fost dezvoltată şi reglată graţie numeroşilor ani de experienţă în motorsport a John Cooper Works, la fel ca motorul turbo de doi litri. Un reglaj sportiv al suspensiei face parte din echiparea standard a ambelor modele, la fel cum este şi sistemul de frânare sport dezvoltat în colaborare cu producătorul specializat Brembo şi jantele John Cooper Works de 17 ţoli, din aliaj uşor. Frânele cu etriere cu patru pistoane fixe, cu discuri ventilate interior, pe puntea faţă, permit o decelerare puternică şi precisă la frânare. Un element de design special sunt etrierele roşii cu logo John Cooper Works. Pentru un contact cu drumul optimizat suplimentar în timpul acceleraţiei laterale mari, jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, sunt disponibile ca opţiune, inclusiv noul design John Cooper Works Circuit Spoke cu două tonuri de culoare.

Una dintre trăsăturile caracteristice ale modelelor John Cooper Works este combinaţia dintre performanţe provocatoare şi capacitatea de utilizare cotidiană fără restricţii. Cea mai recentă versiune a suspensiei adaptive disponibilă opţional oferă un echilibru optimizat între sportivitate şi confortul călătorie. Dispune de o nouă tehnologie de amortizare cu răspuns adaptabil, care funcţionează cu o supapă suplimentară. În decurs de 50 până la 100 de milisecunde, vârfurile de presiune din amortizor sunt ameliorate. Acest lucru duce la o compensare foarte sigură a celor mai uşoare denivelări din suprafaţa drumului. În acelaşi timp, forţa maximă de amortizare a suspensiei adaptive este cu până la 10% mai mare decât înainte, astfel încât precizia direcţiei şi agilitatea în viraje sunt crescute şi mai mult.

Pentru plăcerea condusului personalizat în viaţa de zi cu zi şi în călătoriile lungi, pot fi oferite şi noile pachete de echipamente din zonele de confort, conectivitate şi asistare a condusului. Acestea includ opţiuni noi, cum ar fi volanul încălzit, avertizarea la părăsirea benzii în Driving Assistant şi funcţia Stop & Go pentru tempomatul activ.

Noul panou central de instrumente, cu afişaj tactil de 8,8 ţoli (22,35 cm), cu design black panel şi butoane audio şi favorite integrate, este dotare standard. De asemenea, noul sistem de operare facilitează controlul intuitiv al funcţiilor automobilului, al programului audio, al navigaţiei, al comunicaţiei şi al aplicaţiilor. Acum, widgeturile live sunt disponibile în acest scop, care pot fi selectate printr-o mişcare de glisare pe ecranul tactil. Pe lângă afişajul grafic modern, sistemul de operare oferă şi noi posibilităţi de individualizare. Două scheme de culori diferite sunt disponibile pentru afişajele de pe instrumentul central şi pe afişajul multifuncţional disponibil opţional de pe coloana de direcţie. În modul „Lounge”, suprafeţele afişajului apar în nuanţe relaxante de albastru şi turcoaz. Trecerea la modul „Sport” face ca fundalurile ecranului să strălucească în roşu şi antracit. Dacă se doreşte, universurile de culoare ale afişajelor pot fi legate de modurile MINI Driving standard.

Notele fresh din zonele de comandă şi culori se îmbină armonios cu designul inspirat de motorsport al cockpitului ambelor modele. Scaune sport John Cooper Works cu tetiere integrate, volanul cu piele sport Nappa cu butoane multifuncţionale nou proiectate, cusături contrastante gri şi logo-ul John Cooper Works de pe spiţa centrală, tapiţeria antracit a acoperişului, galeria de pedale din oţel inoxidabil şi schimbătorul de viteze sau maneta selectorului de viteze specifice modelului creează un stil autentic de maşină sport în interior. Linia John Cooper Works, oferită ca o alternativă la echiparea standard, oferă o creştere vizată a charismei şi a plăcerii de a conduce. Această opţiune include suprafeţele exterioare şi interioare în Piano Black lucios, tapiţeria Dinamica/piele în Carbon Black pentru scaunele sport John Cooper Works şi finisaj de înaltă calitate al culorii exterioare. În plus, suspensia adaptivă şi jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor, fac parte din linia John Cooper Works pentru cele două maşini sport de top.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account