[VIDEO] BMW XM Label Red stabileşte un nou record pentru modele SUV plug-in hybrid la Pikes Peak

BMW XM Label Red

Primul BMW XM Label Red – cel mai puternic automobil de producţie din întreaga istorie a companiei, cu 748 CP şi 1.000 Nm – a stabilit un nou record pentru modele SUV plug-in hybrid pe traseul de la Pikes Peak, în Colorado Springs, la 21 septembrie 2023, în timpul unei evoluţii certificate oficial.

După o încercare anterioară de a obţine recordul în ziua de concurs din iunie, în timpul celei de-a 101-a ediţii a Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb, pilotul BMW Matt Mullins a revenit să abordeze traseul în cursul lunii septembrie la comenzile unui BMW XM Label Red, cu sprijinul Rhys Millen Racing. Ajuns în vârf în 10:48,60, Mullins a depăşit recordul din precedenta zi de curse cu aproape o secundă şi jumătate.

Pentru a oferi o perspectivă a ceea ce înseamnă pregătirea atât a omului, cât şi a maşinii pentru o provocare atât de dificilă, BMW a pus o echipă de filmare să-l urmărească pe Mullins şi echipa lui în fiecare etapă a demersului. Rezultatul este un scurtmetraj emoţionant, în două părţi, care expune momentele dramatice ale unei prime tentative eşuate, urmate de bucuria urcării cu succes pe munte. Ambele părţi sunt disponibile online pe canalul YouTube oficial al BMW USA.

Partea I:

Partea II:

„Felicitări lui Matt Mullins şi întregii echipe din spatele călătoriei noastre inspiraţionale spre vârful uneia dintre cele mai dificile şi importante curse de coastă din lume, cu modelul BMW XM Label Red de neoprit”, a declarat Marcus Casey, director executiv de marketing BMW of North America. „Pikes Peak este cel mai bun teren de probă pentru performanţii de elită şi suntem încântaţi ca modelul nostru să fie numit cel mai rapid SUV plug-in hybrid datorită combinaţiei de clasă mondială între un automobil epic şi un pilot la fel de impresionant.”

Cu mai mult de 150 de viraje la altitudine foarte mare, cursa Pikes Peak, deopotrivă unică şi provocatoare, începe la 2.862 de metri deasupra nivelului mării şi se termină la 4.302 metri, în vârful celui supranumit „Muntele Americii”. Dificultatea ascensiunii Pikes Peak este egalată doar de statutul său legendar în istoria motorsportului, care datează de mai bine de un secol. Din 1916, concurenţii, fanii curselor şi mass-media din întreaga lume au fost atraşi de „Cursa către nori” pentru a experimenta cele mai bune competiţii de coastă.

BMW XM Label Red exemplifică îndrăzneala prin designul său atractiv şi un pedigree de înaltă performanţă. Sub capotă, pilotul dispune de un sistem plug-in hybrid de 748 CP derivată de la cea mai nouă maşină de curse de anduranţă a BMW, BMW M Hybrid V8. Prin puterea transferată de la motorul termic turbo cu opt cilindri, combinat cu un motor electric, BMW XM Label Red oferă o acceleraţie rapidă cu eficienţă sporită şi emisii minime. Pe cât de luxos, pe atât de orientat spre performanţă, habitaclul este echipată cu materiale de cea mai bună calitate, cum ar fi scaunele cu piele BMW Individual Vintage Merino în matlasare romboidală, aflate sub tapiţeria prismatică tridimensională care conţine 100 LEDuri separate.

Matt Mullins este pilot profesionist de peste două decenii. După ce a concurat în şase serii majore în timpul liber din cariera de pilot de cascadorie în filmele de la Hollywood, Mullins este instructor-şef de pilotaj BMW la Centrul de Performanţă BMW din Carolina de Sud. Pe lângă slujba lui de zi cu zi, Mullins are experienţă în a face istorie pentru BMW. În 2018, a făcut parte din echipa care a stabilit două recorduri Guinness când au parcurs cel mai lungă drift din lume – peste 370 km şi opt ore la volanul unui BMW M5 (F90) -, reuşind în acelaşi timp să fie realimentat fără probleme în timpul driftului, în mod sincronizat, de un model BMW M5 (F10) construită special pentru aceasta.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account