BMW Isetta cu motor V8 – De chichi, de michi, de trei lei ridichi

Uite asta se întâmplă când unii oameni încurcă distonocalmul cu rețete pe care scrie „ACME”.

Nu este cel mai original BMW Isetta, dar cu siguranță este una dintre cele mai trăznite „mașini balon” pe care le-ai văzut vreodată. La bază este un Isetta 600, o versiune cu un ampatament mai lung și cu o ușă în plus care s-a produs în doar 34.000 de exemplare. În locul motorului de motocicletă cu doar 582 cmc, mașina din imagini are acum un V8 de 4,6 litri extras dintr-un Rover 75. Și asta cam schimbă totul. Inițial mașina avea o putere de 20 CP, un cuplu de 39 Nm, cântărea puțin peste 500 de kilograme și atingea o viteză maximă de 100 km/h.

BMW-Isetta-with-V8-engine-1

Acum are un V8 de 260 CP și 410 Nm. Nu-i cunoaștem noile performanțe, dar punem pariu că nici propietarul nu este atât de nebun încât să le afle pe pielea lui. Dacă nu am lua în calcul greutatea motorului adăugat (nu știm cât cântărește), mașina asta ar avea cam un cal putere la două kile. Adică ar fi un fel de praștie motorizată. Nu știm ce face omul ăsta cu ea, dar putem observa că i-a instalat și un set de anvelope mai late și niște…frâne, probabil. Ar mai aveam nevoie și de un roll cage, de o parașută, dar și de un elefant la volan, pentru a duce nebunia până la capăt.

BMW-Isetta-with-V8-engine-5

Nu s-a sfiit să-și ascundă nebunia. Motorul atârnă practic din spatele mașinii, așa cum atârnă o larvă de gândac înainte de a ieși din coconul său. Vopseaua este și ea una destul de năstrușnică – monștri și marțieni sunt aruncați în flăcările iadului într-o pictură/caricatură care te face să te întrebi câte timbre au stat pe limba propietarului atunci când s-a gândit să construiască mașina asta. Dar asta nu este treaba noastră – fiecare face ce vrea cu limba lui. Pentru unii este doar o trâznaie, pentru alții un foc de paie. Pentru noi este un proiect care s-a făcut de chichi, de michi și de trei lei ridichi…

Sursa – BMW Car Tuning

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account