A început producția lui BMW XM în uzina din Spartanburg, SUA, alături, de X5, X6 și X7

BMW XM

BMW XM va fi construit în SUA pentru întreaga piață mondială. Și va ajunge în showroom-uri în primăvara lui 2023.

În fabrica BMW Manufacturing din Spartanburg, Carolina de Sud, modelul BMW XM va fi construit pe aceeași linie de asamblare utilizată pentru producerea SUV-urilor X5, X6 și X7. De altfel, după cum subliniază și Dr. Robert Engelhorn, președinte și CEO al BMW Manufacturing, fabrica din Spartanburg este un centru specializat în producerea modelelor BMW din gama X.

Prețul lui BMW XM în România

BMW prefigurează că principalele piețe ale modelului XM vor fi SUA, China și Orientul Mijlociu. Dar inclusiv piețele mai mici, precum România, au manifestat o cerere importantă pentru extrovertitul SUV.

BMW XM a fost prezentat în premieră în România în cadrul unui eveniment găzduit în București în 19 octombrie 2022. La acel moment nu trecuseră decât 3 săptămâni de la dezvăluirea online a lui XM. Și BMW Group România putea să confirme că în țara noastră erau deja comandate 15 exemplare XM. Această cerere reflectă interesul stârnit de XM, mai ales deoarece este cel mai scump model BMW produs în serie mare.

BMW XM costă în România de la 170.051 de euro, cu TVA inclus. Acesta este prețul pentru varianta cu 653 CP și 800 Nm. Cu aceste resurse, uriașul XM care măsoară 5,11 metri lungime și cântărește peste 2,7 tone, sprintează de la 0 la 100 km/h în doar 4,3 secunde. Având o baterie litiu-ion auxiliară de 25,7 kWh (net), BMW XM poate circula pur electric cu viteze de până la 140 km/h. Și este creditat cu autonomie electrică de 86 km (WLTP), pentru versiunea cu 653 CP.

Dar va fi lansată în 2023 și o variantă Label Red, care promite să dezvolte 748 CP. Ambele modele XM au propulsia plug-in hybrid formată dintr-un V8 de 4,4 litri și un motor electric.

CLICK AICI pentru a vedea toate detaliile și dotările modelului BMW XM.

Și puteți configura XM-ul după preferințele voastre, folosind configuratorul virtual din site-ul bmw.ro.

(Foto: BMW XM Label Red)

BMW a anunțat investiții majore în producția de modele electrice în SUA

BMW Manufacturing Co., LLC este o subsidiară a BMW AG din Munich, Germania. Iar din 1992 și până în prezent BMW Group a investit aproape 12 miliarde de dolari în acest centru de producție din Carolina de Sud. Mai exact, BMW Manufacturing este cea mai mare uzină BMW Group de pe întregul mapamond. Produce zilnic peste 1.500 de mașini, iar pe parcursul lui 2021 a stabilit recordul de producție anuală de 433.810 de vehicule.

Fabrica BMW Manufacturing are 11.000 de angajați și o capacitatea de producție anuală de 450.000 de autoturisme. Și 60% din toate mașinile construite le exportă către 120 de țări. În prezent sunt construite în Spartanburg modelele X3, X4, X5, X6, X7, inclusiv în versiunile ce aparțin gamei BMW M GmbH. Iar SUV-ul BMW XM completează acest portofoliu.

Mai mult de atât, BMW Manufacturing va rămâne esențială și în era electrificării. Oliver Zipse, Președintele Consiliului Director al BMW Group, a anunțat investiții de 1,7 miliarde de dolari în operațiunile din SUA. Un miliard de dolari vor fi dedicați pregătirii fabricii Spartanburg pentru producerea de autoturisme cu propulsie pur electrică. Și cu restul de 700 de milioane de dolari va fi construit un centru pentru asamblarea bateriilor folosite de mașinile electrice. Acest centru va fi ridicat în Woodruff, Carolina de Sud.

Astfel, până în 2030, BMW Group va construi în SUA cel puțin 6 modele pur electrice.

CLICK AICI pentru a vedea mai multe detalii despre fabrica din Spartanburg care în 2022 a aniversat 30 de ani de activitate și a ajuns la volumul de 6 milioane de mașini produse în aceste trei decenii.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account