Orlando Terranova obţine o nouă victorie de etapă în Raliul Dakar 2015

O nouă zi de succes pentru MINI în ediţia 2015 a Raliului Dakar. Orlando Terranova (Argentina) şi navigatorul Bernardo Graue (Argentina) au câştigat etapa a treia a celei mai dificile provocări din motorsport, care are loc în America de Sud. A fost cea de-a treia etapă câştigată de MINI la această ediţie a Dakarului din tot atâtea disputate. După accidentul petrecut luni pe ultimii kilometri ai etapei, echipajul argentinian a reuşit să reducă deficitul de 22 de minute faţă de liderul clasamentului cu aproape patru minute. Astfel, cei doi revin pe locul al treilea la clasamentului general.

Dakar 2015

Totodată, Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) şi-au apărat poziţia de lideri ai ierarhiei raliului. Cei doi au încheiat etapa pe locul al cincilea şi au un avans de peste cinci minute faţă de cei mai apropiaţi rivali. În etapa a treia, care a dus caravana de la San Juan (Argentina) la Chilecito (Argentina), piloţii au traversat Pampa de la Varita, la poalele Anzilor. Proba specială lungă de 284 de kilometri s-a desfăşurat pe un sol argilos dur. Participanţii au avut de trecut prin numeroase albii uscate, care s-au dovedit a fi chinuitoare pentru anvelope. Multe maşini au suferit pene de cauciuc. Alte două MINI ALL4 Racing au reuşit clasări în Top 10 la finalul etapei a treia din Raliul Dakar 2015. Joan „Nani” Roma (Spania) şi navigatorul Michel Périn (Franţa) au încheiat pe locul al şaselea, reuşind să urce opt poziţii în clasamentul general. Acum, cei doi sunt pe locul al 49-lea.

Dakar 2015

Echipajul olandez Erik van Loon – Wouter Rosegaar a terminat ziua cu două locuri mai jos, pe locul al optulea. Ei continuă să se afle pe locul al şaptelea în clasamentul general, o poziţie în spatele echipajului Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa), aflat tot la comenzile unui MINI ALL4 Racing, care a încheiat etapa pe poziţia a 12-a. Miercuri (Etapa a patra, Chilecito – Copiapo),echipajele vor trece graniţa în Chile. Etapa a patra va începe în Anzi, la o altitudine de peste 3.000 de metri şi, la început, va fi caracterizată de drumuri montane virajate. Apoi vor urma dune mari, cu nisip foarte fin, iar linia de sosire este la Copiapo, localitate aflată la o altitudine de aproximativ 1.000 de metri.

Dakar 2015

Clasament general după etapa 3 (Top 5)

1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 9h21:26

2. De Villiers – Von Zitzewitz 9h26:18

3. Terranova – Graue (MINI ALL4 Racing) 9h39:31

4. Sainz – Cruz 9h40:58

5. Al Rajhi – Gottschalk 9h41:34

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account