ZVON: BMW și McLaren plănuiesc modele supercar și crossover electrice

BMW și McLaren plănuiesc în secret o nouă colaborare, pentru construirea unui supercar cu propulsie pur electrică. Zvonul este publicat acum de Car Magazine, una dintre cele mai respectate publicații auto din Marea Britanie.

Car Magazine precizează că în prima parte a lui 2022 BMW și McLaren au demarat discuții despre proiectarea împreună a unui supercar și a unui crossover. Ambele ar urma să aibă propulsii electrice și ar putea fi derivate în modele pentru amândouă mărci.

Desigur, cu toții ne aducem aminte de epicul supercar McLaren F1 din anii 1990, care era însuflețit de motorul V12 bavarez. Așadar, așteptările sunt foarte mari în privința unei noi colaborări între cei doi constructori.

BMW și McLaren ar putea proiecta un nou supercar

Conform Car Magazine, McLaren ar urma să producă în Anglia structura foarte ușoară din fibră de carbon. Iar BMW ar furniza motoarele electrice, bateriile de performanță înaltă, invertoarele și software-ul.

Pornind de la aceste tehnologii avansate, cei doi constructori ar putea dezvolta un supercar pur electric, menit să rivalizeze sportivele electrice plănuite de Audi, Mercedes-AMG și Porsche. Preconizările Car Magazine spun că supercar-ul electric Audi RS e-Tron ar putea debuta peste 5 ani. Mercedes-AMG ar avea în plan să lanseze două mașini sport electrice în 2027-2028. Iar Porsche ar putea oferi pentru prima oară modelul 911 în variantă cu propulsie 100% electrică.

Totodată, Car Magazine subliniază că și McLaren are în plan să lanseze prima sa mașină electrică în 2026. Se prefigurează a fi un model Super Series cu 1.088 CP produși de 4 motoare electrice.

Rămâne de văzut cum se vor intersecta strategiile McLaren cu un eventual supercar electric dezvoltat împreună cu BMW, așa cum spun zvonurile.

Supercar-ul electric ar putea fi lansat cândva între 2026 și 2028

Car Magazine preconizează că dacă BMW și McLaren vor decide să producă împreună un supercar electric, lansarea acestuia ar putea avea loc în 2026-2028. Deoarece în acea perioadă este așteptată o nouă tehnologie pentru baterii, capabilă să susțină un nivel mai ridicat de performanțe. De altfel, BMW va produce din 2025 primul automobil din generația Neue Klasse de mașini care vor integra noi tehnologii pentru motoarele și bateriile electrice.

Un posibil crossover electric creat de BMW și McLaren ridică semne de întrebare

Chiar dacă politica McLaren a fost până acum să nu cedeze tentației de a produce un SUV din rațiuni comerciale, realitatea din piață este din ce în ce mai greu de ignorat. De exemplu, CEO-ul Lamborghini a confirmat de curând că gama mărcii italiene va include din 2028 un crossover cu 2+2 locuri și propulsie pur electrică.  Oficialul Lamborghini a oferit această informație publicației Autocar. De asemenea, Lotus a prezentat primul său SUV, denumit Eletre, care are propulsie pur electrică.

Așadar, un SUV/crossover electric produs de McLaren și-ar găsi rostul în acest nou segment al hyper-SUV-urilor electrice.

În ceea ce privește BMW, deja au apărut zvonuri că viitoarele generații X5, X6 și X7 vor avea versiuni cu propulsii pur electrice. Aceste zvonuri au fost publicate de Bimmerpost.com. Luând în calcul și modelele iX, iX3 și iX1, BMW va avea o gamă completă de SUV-uri electrice. Așadar, sigurul motiv pentru care BMW ar proiecta un crossover electric împreună cu McLaren ar fi producerea unui model special pentru gama M.

Car Magazine ne propune să ne imaginăm că ar fi mai plauzibilă crearea unui crossover cu 4 locuri, care ar putea înlocui modelul BMW Seria 8 Gran Coupe. Acesta ar împrumuta caracteristici de SUV, dar ar avea centrul de greutate coborât. Adică ar avea un format mai asemănător cu Porsche Taycan, decât cu Porsche Cayenne, precizează Car Magazine.

CLICK AICI pentru a citi toate informațiile și previziunile publicate de Car Magazine despre eventuala colaborare dintre BMW și McLaren.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account