POZE SPION: Au apărut primele poze cu BMW M5 CS în forma de serie

Încă din 2018 se vehiculează zvonurile conform cărora BMW M5 CS va completa gama, aducând un caracter sportiv și mai acut decât versiunea Competition a super sedanului bavarez.

Prototipuri ale lui BMW M5 CS au fost surprinse și în trecut în timpul testelor pe circuitul Nurburgring. Dar acum avem cea mai clară confirmare neoficială a existenței lui M5 CS, mulțumită pozelor publicate de site-urile bimmerpost.com și motorauthority.com.

Camuflajul sumar purtat de acest nou prototip lasă să se vadă că este vorba despre versiunea cu facelift a lui M5. În urmă cu nici 2 săptămâni au scăpat online pozele lui BMW Seria 5 cu facelift. Și putem remarca noile faruri LED și la prototipul BMW M5 CS. Restilizarea include și reinterpretarea lamelelor duble din decupajele grilei frontale. Dar elementele care indică faptul că este vorba despre mult-așteptatul CS sunt extensiile de la baza spoilerului frontal și eleronul portbagajului, care seamănă cu cele ale modelelor BMW M2 CS și BMW M4 CS. O caracteristică a modelelor CS este reducerea greutății față de modelul standard. Iar acest lucru este confirmat în cazul prototipului și de plafonul din carbon. Mai mult de atât, se poate observa că, la nivelul capotei, camuflajul are o zonă ce pare ridicată. Oare M5 CS va avea ca și M2 CS o fantă de aer decupată în capotă?

Sistemul de frânare este alt indiciu pentru faptul că este vorba despre o variantă de performanță. Etrierele vopsite în auriu sunt specifice sistemului de frânare cu discuri din ceramică și carbon. Acest sistem de frânare M este cu 23 de kilograme mai ușor și este proiectat special pentru a rezista solicitărilor intense pentru o perioadă îndelungată.

Accesați site-urile bimmerpost.com și motorauthority.com pentru a vedea pozele cu BMW M5 CS.

Avem confirmarea oficială că varianta cu facelift a lui BMW Seria 5 va fi disponibilă inclusiv în România până la finalul acestui an. Iar zvonurile spun că dezvăluirea oficială a modelului actualizat ar putea avea loc chiar pe parcursul lunii mai. De aceea, este foarte plauzibil ca varianta actualizată a lui BMW M5 să debuteze tot în 2020. Astfel, nu mai avem mult de așteptat până când vom avea confirmarea oficială pentru un eventual BMW M5 CS.

Încă nu există informații despre surplusul de cai putere prin care CS ar trebui să se distingă de variantele BMW M5 și BMW M5 Competition. Dar V8-ul de 4,4 litri încă mai are marjă de creștere. De altfel, anul trecum revista Car and Driver a făcut un test de măsurare a puterii unui BMW M5 Competition și pare că resursele sale sunt declarate “conservativ”.

Actualul BMW M5 Competition livrează 625 CP, ceea ce deja îl surclasează pe rivalul Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, care este creditat cu 612 CP. Și modelul Mercedes-AMG va primi o actualizare anul acesta. Deci, ne putem aștepta la o creștere a puterii și din partea lui.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account