BMW nu va face modele M cu tracțiune față

Gama BMW va cuprinde mai multe modele cu tracțiune față. Dar măcar o vreme bavarezii se vor abține de la convertirea lor în versiuni M.

“Trebuie să poți să simți mașina prin sistemul de direcție și pedala de accelerație. Astăzi, nu există o soluție pentru tracțiunea față.” Acesta a fost răspunsul sec pe care Dirk Hacker, șeful departamentului de dezvoltare al diviziei M, l-a dat revistei Autocar, atunci când a fost întrebat dacă vor fi create versiuni M pe baza modelelor BMW cu tracțiune față.
Întrebarea este cu atât mai importantă cu cât gama BMW va cuprinde din ce în ce mai multe modele cu tracțiune pe puntea față. Următoarea generație a hatchback-ului Seria 1 este un exemplu. Pe această platformă cu tracțiune față împărțită și cu MINI, va fi produs și Seria 2 Gran Coupe. Prototipurile camuflate ale acestui model au fost deja surprinse în ocazii numeroase fiind testate cu diverse motorizări, după cum a dezvăluit și seria de poze publicate de bimmerpost.com. Seria 2 Gran Coupe ar urma să dea o replică serioasă popularului Mercedes-Benz CLA, care este disponibil și în variantă AMG. Deci un 2 Gran Coupe în interpretare M sună incitant. Dar luând în seamă declarația lui Dirk Hacker, rămâne de bănuit că nu va fi vorba despre un M pur, ci despre o versiune M Performance, așa cum este cazul lui M140i în prezent. Și, ca să țină pasul cu un Mercedes-AMG A 45 4MATIC, cel mai probabil și Seria 2 Gran Coupe va trebui să adopte tracțiunea integrală, pe care BMW nu s-a sfiit să o ofere ca opțiune și pentru actuala Seria 1 cu tracțiune spate.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account